| kuleczek – Czas przygotowania około 5minut+ 30 minut chłodzenia | 
         kuleczek – Czas przygotowania około 5minut+ 30 minut chłodzenia    
        
        Składniki    
                - 1 awokado ewentualnie banan
- 2 łyżki słodziku np. syropu z agawy
- 4 łyżki kakao w proszku
- 170 g gorzkiej czekolady, roztopionej
| 
        Składniki     
 | 
        Przygotowanie    
                - Rozgnieć awokado lub banana widelcem. Wszystkie pozostałe składniki dobrze wymieszaj z awokado lub bananem. Możesz też zmiksować wszystkie składniki w blenderze na jednolitą masę.
- Włóż masę do lodówki na pół godziny.
- Następnie uformuj kulki i posyp odrobiną kakao.
- Wskazówka: kulki z musu czekoladowego można też nieco urozmaicić, np. kruszonymi orzechachami laskowymi lub wiórkami kokosowymi.
Powyższy przepis pochodzi z niemieckiej wersji programu "Tydzień na weganie": https://vegan-taste-week.de/
Zdjęcie © Katetsib - Pixabay
 
			