Sałatka izraelska

porcje Czas przygotowania około 15minut
porcje Czas przygotowania około 15minut
Przygotowanie
  1. Umyj pomidory, ogórka i papryki. Z papryki usuń nasiona. Pokrój warzywa w bardzo drobną kostkę (około 3 - 5 milimetrów) i umieść w dużej misce. Obierz szalotki i również posiekaj je bardzo drobno i dodaj do warzyw.
  2. Następnie umyj pietruszkę i posiekaj ją bardzo drobno, obierz ząbek czosnku, posiekaj lub rozgnieć i dodaj je do warzyw. Umyj i odsącz ciecierzycę, następnie dodaj ją i wszystko dobrze wymieszaj.
  3. W celu przygotowania dressingu, wymieszaj oliwę z oliwek z sokiem z cytryny, syropem z agawy, przyprawami i posiekaną kolendrą, polej sałatkę, a następnie dopraw solą i pieprzem.
  4. Tak przygotowaną sałatkę odstaw do lodówki na pół godziny lub dłużej.

Powyższy przepis pochodzi z niemieckiej wersji programu "Tydzień na weganie": https://vegan-taste-week.de/

Zdjęcie © vegan-century.com

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa