Sałatka sushi

porcje Czas przygotowania około 50minut
porcje Czas przygotowania około 50minut
Przygotowanie
  1. Ryż jaśminowy ugotuj do miękkości. Do jeszcze ciepłego ryżu dodaj ocet ryżowy, nasiona sezamu i cukier. Dobrze wymieszaj, a następnie odstaw do ostygnięcia.
  2. Następnie dodaj warzywa i liście nori. Proszek wasabi wymieszaj z wodą i sosem sojowym, a następnie polej sałatkę. Dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki na co najmniej pół godziny.
  3. Dodaj pokrojone w kostkę awokado. Możesz podawać z ostrym sosem, większą ilością ziaren sezamu, wasabi lub wegańskim majonezem.

Powyższy przepis pochodzi z niemieckiej wersji programu "Tydzień na weganie".

Zdjęcie © totalveg.de

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa