Składniki
- 500 g młodych ziemniaków
- 1/2 pęczka rzodkiewki
- 3 ogórki małosolne
- kilka różyczek brokuła lub kalafiora opcjonalnie, można wymieć też na kilka ugotowanych szparagów
- 1/2 czerwonej cebuli
- 2 łyzki wegańskiego majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- sok z 1/2 cytryny
- skórka z cytryny
- sól
- pieprz
Składniki
|
Przygotowanie
- Ziemniaki wyszoruj, przekrój na pół i ugotuj w osolonej wodzie.
- Brokuła lub kalafiora również lekko obgotuj i podziel na mniejsze różyczki.
- Cebule pokrój w cieniutkie paski i lekko ugnieć ręką.
- Ogórki oraz rzodkiewkę pokrój w kosteczkę, a koperek drobno posiekaj.
- W małej miseczce połącz musztardę z majonezem. Dodaj skórkę i sok z połowy cytryny. Wymieszaj. Posól i popieprz.
- Połącz wszystkie składniki sałatki i wymieszaj. Możesz również jeszcze doprawić do smaku.