Porcja na dwie osoby (jako dodatek do dania głównego) – Czas przygotowania około 10minut |
Porcja na dwie osoby (jako dodatek do dania głównego) – Czas przygotowania około 10minut
Składniki
- 700 g zielonej fasoli szparagowej
- sól
- 1 cebula dymka
- 2 łyżki octu z białego wina
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- pieprz czarny
Składniki
|
Przygotowanie
- Fasolę umyj, pokrój na około 4 cm kawałki i wrzuć do gotującej się osolonej wody, gotuj 5-7 minut aż fasola trochę zmięknie. Ugotowaną fasolę wypłucz w zimnej wodzie. Następnie umyj dymkę, pokrój na cienkie plasterki i dodaj do fasoli. Potem zrób dressing z octu, oliwy, soli i pieprzu i zmieszaj z sałatką.
Ta sałatka pasuje doskonale do Wegańskich kotlecików »gyros« z tzatziki.
Ten przepis na Sałatkę z fasolki szparagowej pochodzi z książki kucharskiej »La Veganista«, autorki: Nicole Just (Gräfe und Unzer).
Foto © Malochka Mikalai - Shutterstock