Sałatka z fasolki szparagowej

Porcja na dwie osoby (jako dodatek do dania głównego) Czas przygotowania około 10minut
Porcja na dwie osoby (jako dodatek do dania głównego) Czas przygotowania około 10minut
Przygotowanie
  1. Fasolę umyj, pokrój na około 4 cm kawałki i wrzuć do gotującej się osolonej wody, gotuj 5-7 minut aż fasola trochę zmięknie. Ugotowaną fasolę wypłucz w zimnej wodzie. Następnie umyj dymkę, pokrój na cienkie plasterki i dodaj do fasoli. Potem zrób dressing z octu, oliwy, soli i pieprzu i zmieszaj z sałatką.

Ta sałatka pasuje doskonale do Wegańskich kotlecików »gyros« z tzatziki.


Ten przepis na Sałatkę z fasolki szparagowej pochodzi z książki kucharskiej »La Veganista«, autorki: Nicole Just (Gräfe und Unzer).

Foto © Malochka Mikalai - Shutterstock

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa