Sałatka z soczewicy ze szpinakiem i granatem

porcje Czas przygotowania około 15minut
porcje Czas przygotowania około 15minut
Składniki
Składniki na sałatkę:
Składniki na dressing tahini-pomarańczowy:
Składniki
Składniki na sałatkę:
Składniki na dressing tahini-pomarańczowy:
Przygotowanie
  1. W przypadku suchej soczewicy - ugotuj ją już wieczór wcześniej według instrukcji na opakowaniu.
  2. Granat rozetnij i wyjmij pestki, najlepiej zrób to w miseczce z wodą: rozcięty granat włóż do wody i palcami wyjmuj pestki. Gdy granat jest w wodzie, białe błonki trzymające pestki w owocu są łatwiejsze do usunięcia, następnie odlej wodę z miseczki.
  3. Wszystkie składniki na sałatkę wrzuć razem do większej miski. Pokrój orzechy. Składniki do dressingu dokładnie zmiksuj.
  4. Gotowy dressing polej na sałatkę i razem wszystko wymieszaj.
  5. Pokrojone orzechy posyp na sałatkę i tak serwuj.
  6. Smakuje szczególnie dobrze ze świeżym chlebem lub bagietką.

Przepis na Sałatkę z soczewicy ze szpinakiem i granatem pochodzi z blogu Vegan Heaven.

Foto © Sina Wenz/veganheaven.de

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa