Sałatka ziemniaczana

Porcja 900 g
Porcja 900 g
Przygotowanie
  1. Ugotuj ziemniaki, obierz i pokrój w średniej wielkości kostkę. Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na patelni, po czym dodaj ją do ziemniaków.
  2. Pokrój ogórki w drobną kostkę i również dodaj do ziemniaków. Zmieszaj majonez z musztardą, posiekanym szczypiorkiem i wodą z ogórków konserwowych, a następnie wymieszaj wszystko razem z ziemniakami. Na koniec dopraw solą i pieprzem.
  3. Najlepiej przed podaniem odstawić sałatkę na noc do lodówki, można też jeszcze dodać trochę bulionu (dla uzyskania rzadszej konsystencji).

Ten przepis na Sałatkę ziemniaczaną został ułożony przez wegańskiego kucharza Björn Moschinski dla Tygodnia na Weganie.

Foto © Albert Schweitzer Stiftung für unsere Mitwelt

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa