Salsa z papryczek chilli

porcji Czas przygotowania około 15minut
porcji Czas przygotowania około 15minut
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Przekrój papryki i papryczkę chilli, aby usunąć nasiona. Najlepiej jest używać rękawiczek do usuwania nasion z chilli. Umieść papryki w robocie kuchennym i zmiksuj, aż będą drobno posiekane. Następnie włóż wszystkie składniki do dużej miski i wymieszaj. Gotową salsę przelej do zakręcanego słoika, przykryj ściereczką i odstaw do fermentacji w temperaturze pokojowej na około 2 do 3 dni. W razie potrzeby salsę można również podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
  2. Salsa świetnie komponuje się z warzywnymi pokrojonymi w słupki i krakersami.

Powyższy przepis pochodzi z niemieckiej wersji programu "Tydzień na weganie": https://vegan-taste-week.de/

Zdjęcie © Rieke Petter (Instagram: Paralipomena )

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa