Spaghetti Bolognese

Porcje
Porcje
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. W misce namocz krajankę sojową w 180 ml ciepłej wody, wymieszaj dobrze i odstaw na około 5 minut. Według uznania dodaj 1 łyżeczkę bulionu lub 2-3 łyżki sosu sojowego.
  2. Cebulę i czosnek pokrój na małą kostkę i zeszklij wraz z krajanką sojową na oliwie. Passatę, przecier, suszone pomidory, włoskie zioła (przyprawy), cukier, sól i pieprz wrzuć do jednego garnka i gotuj około 15 minut na małym ogniu.
  3. W drugim większym garnku zagotuj wodę i posól. Teraz wrzuć makaron i gotuj około 8-10 minut, żeby był al dente. Serwuj polany sosem i posypany parmezanem.

Ten przepis na Spaghetti bolognese pochodzi z Alnatura.

Foto © Pixabay

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa