Spaghetti Carbonara

porcje Czas przygotowania około 15minut
porcje Czas przygotowania około 15minut
Przygotowanie
  1. Spaghetti ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Obierz i posiekaj cebulę, tofu pokrój w kostkę . Umyj i posiekaj pietruszkę. Podgrzej olej na patelni i podsmaż na nim cebulę. Dodaj pokrojone w kostkę tofu i podsmaż, często mieszając. Zmniejsz ogień, dodaj śmietanę roślinną i doprowadź do wrzenia. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i dopraw wszystko dobrze solą i pieprzem. Gotowy makaron spaghetti polej sosem i udekoruj pietruszką.

Powyższy przepis pochodzi z niemieckiej wersji projektu "Tydzień na weganie": https://vegan-taste-week.de/

Zdjęcie © Rieke Petter

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa