porcje – Czas przygotowania około 15minut |
porcje – Czas przygotowania około 15minut
Składniki
- 200 g makaronu spaghetti (ewentualnie bezglutenowy)
- 1 biała cebula
- 125 g wędzonego tofu
- 250 ml śmietany roślinnej np. sojowej
- 1 pęczek pietruszki
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Składniki
|
Przygotowanie
- Spaghetti ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Obierz i posiekaj cebulę, tofu pokrój w kostkę . Umyj i posiekaj pietruszkę. Podgrzej olej na patelni i podsmaż na nim cebulę. Dodaj pokrojone w kostkę tofu i podsmaż, często mieszając. Zmniejsz ogień, dodaj śmietanę roślinną i doprowadź do wrzenia. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i dopraw wszystko dobrze solą i pieprzem. Gotowy makaron spaghetti polej sosem i udekoruj pietruszką.
Powyższy przepis pochodzi z niemieckiej wersji projektu "Tydzień na weganie": https://vegan-taste-week.de/
Zdjęcie © Rieke Petter