osoby – Czas przygotowania około 15minut |
osoby – Czas przygotowania około 15minut
Składniki
- 150 ml mleka roślinnego
- 50 g mąki
- sól i pieprz do smaku
- papryka w proszku opcjonalnie
- bułka tarta lub panierka panko
- 1 duży bakłażan
- olej do smażenia
Składniki
|
Przygotowanie
- Bakłażana pokrój w plastry o grubości 0,5-1 cm.
- Mleko roślinne wymieszaj z mąką i przyprawami do uzyskania gładkiego ciasta. Kawałki bakłażana zanurzaj w całości w cieście, a następnie obtaczaj w bułce tartej
- Obtoczone plastry bakłażana smaż na patelni z odrobiną oleju, aż staną się złotobrązowe z obu stron.
Ten przepis na Sznycle z bakłażana został opracowany na porzeby Fundacji Alberta Schweitzera.
Foto © denio109 – Shutterstock