Tiramisu z tofu z malinami

porcje Czas przygotowania około 30minut
porcje Czas przygotowania około 30minut
Składniki
Na poncz do biszkoptów
Składniki
Na poncz do biszkoptów
Przygotowanie
  1. Wszystkie składniki na krem umieść w naczyniu blendera o wysokiej mocy i miksuj około 3-5 minut na najszybszych obrotach aż do uzyskania jednolitej, kremowej konsystencji. Spróbuj i ewentualnie dosłodź do smaku, a jeżeli po spróbowaniu czuć w dalszym ciągu posmak tofu, to dodaj więcej soku z cytryny.
  2. We wrzątku rozpuść kawę, wymieszaj ją z wiśniówką lub sokiem. Dno naczynia na tiramisu wyłóż biszkoptami jak najciaśniej, następnie biszkopty polej połową ponczu przy pomocy łyżki tak, aby każdy biszkopt był dokładnie namoczony.
  3. Na warstwę biszkoptów wyłóż połowę kremu, krem obsyp kakao, a następnie ułóż warstwę malin. Na maliny ponownie wyłóż biszkopty, naponczuj je, wylej krem, obsyp kakao i ułóż ostatnią warstwę malin.
  4. Deser najlepiej smakuje tego samego dnia.
Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa