porcja – Czas przygotowania około 15minut |
porcja – Czas przygotowania około 15minut
Składniki
- 0,5 małej cebuli
- 150-180 g naturalnego (białego) tofu
- szczypta kurkumy
- 1 łyżka płatków drożdżowych
- 1/3 łyżeczki soli Kala Namak
- 1/4 szklanki wody lub mleka roślinnego
- 1 łyżka mąki z ciecierzycy opcjonalnie
- szczypta soli
- pieprz
- szczypiorek
- olej do smażenia
Składniki
|
Przygotowanie
- Cebulę pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulę. Dodaj pokruszone tofu i podsmaż ok. 2 minuty.
- Gdy tofu będzie lekko zarumienione dodaj przyprawy: płatki drożdżowe, kurkumę i sól Kala Namak. Wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj wodę lub mleko oraz mąkę z ciecierzycy, wymieszaj dokładnie i smaż aż do odparowania płynu.
- Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj posypaną pokrojonym szczypiorkiem i z dodatkiem ulubionych warzyw i pieczywa.
Foto © faithie - Shutterstock