Tofucznica

porcja Czas przygotowania około 15minut
porcja Czas przygotowania około 15minut
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulę. Dodaj pokruszone tofu i podsmaż ok. 2 minuty.
  2. Gdy tofu będzie lekko zarumienione dodaj przyprawy: płatki drożdżowe, kurkumę i sól Kala Namak. Wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj wodę lub mleko oraz mąkę z ciecierzycy, wymieszaj dokładnie i smaż aż do odparowania płynu.
  3. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj posypaną pokrojonym szczypiorkiem i z dodatkiem ulubionych warzyw i pieczywa.

 

Foto © faithie - Shutterstock

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa