porcja – Czas przygotowania około 15minut |
porcja – Czas przygotowania około 15minut
Składniki
- 0,5 cebuli
- 100 g naturalnego (białego) tofu
- 0,5 łyżki sosu sojowego
- curry słodka papryka w proszku, pieprz i sól
- szczypiorek do posypania
Opcjonalnie
- 25 g wędzonego tofu
- 75 g naturalnego tofu miękkiego
- 1 szczypta Kala Namak
- soli
- pieprz
Składniki
Opcjonalnie
|
Przygotowanie
- Tofu naturalne (białe) pognieć widelcem, a cebulę i wędzone tofu pokrój w kostkę. Następnie podsmaż wszystko na patelni tak długo, aż tofu będzie lekko złotawe. Dodaj sos sojowy i przyprawy do smaku. Ewentualnie, według życzenia dodaj jeszcze naturalnego miękkiego tofu i wraz z resztą składników podgrzej i nałóż na talerz. Na koniec posyp posiekanym szczypiorkiem.
Ten przepis na Tofucznicę powstał na potrzeby Tygodnia na Weganie, ułożony przez blogerkę kulinarną Anne Bohl (www.vegaensch.com).
Foto © faithie - Shutterstock