Tofucznica

porcja Czas przygotowania około 15minut
porcja Czas przygotowania około 15minut
Składniki
Opcjonalnie
Składniki
Opcjonalnie
Przygotowanie
  1. Tofu naturalne (białe) pognieć widelcem, a cebulę i wędzone tofu pokrój w kostkę. Następnie podsmaż wszystko na patelni tak długo, aż tofu będzie lekko złotawe. Dodaj sos sojowy i przyprawy do smaku. Ewentualnie, według życzenia dodaj jeszcze naturalnego miękkiego tofu i wraz z resztą składników podgrzej i nałóż na talerz. Na koniec posyp posiekanym szczypiorkiem.

Ten przepis na Tofucznicę powstał na potrzeby Tygodnia na Weganie, ułożony przez blogerkę kulinarną Anne Bohl (www.vegaensch.com).

Foto © faithie - Shutterstock

Wydruk przepisu

Dołącz już teraz

Zapisz się

Dołącz już teraz

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa