Tofucznica
Wegańska Tofucznica jest myląco podobną alternatywą dla jajecznicy. Zapewniamy tutaj przepis, dzięki któremu jej przygotowanie jest bardzo proste.
Porcje Czas przygotowania
1porcja 15minut
Porcje Czas przygotowania
1porcja 15minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulę. Dodaj pokruszone tofu i podsmaż ok. 2 minuty.
  2. Gdy tofu będzie lekko zarumienione dodaj przyprawy: płatki drożdżowe, kurkumę i sól Kala Namak. Wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj wodę lub mleko oraz mąkę z ciecierzycy, wymieszaj dokładnie i smaż aż do odparowania płynu.
  3. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj posypaną pokrojonym szczypiorkiem i z dodatkiem ulubionych warzyw i pieczywa.
Pozostałe informacje

 

Foto © faithie – Shutterstock