Ulubiona owsianka

porcje
porcje
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Płatki zalej na noc w zimnej wodzie. Rano wlej do garnka kubek zimnej wody, zacznij podgrzewać garnek i w tym czasie pokrój daktyle i jabłko, wrzuć do garnka. Kiedy woda zacznie się gotować przełóż płatki owsiane, dodaj rodzynki, słonecznik i zamieszaj. Całość gotuj mieszając od czasu do czasu aż do zgęstnienia (możesz w tym czasie zmielić siemię i sezam). Pod koniec gotowania dodaj banana, po chwili także siemię, sezam i ponownie wymieszaj. Przełóż do miseczek lub głębokich talerzy, udekoruj orzechami i wiórkami kokosowymi.

Ten przepis na Ulubioną owsiankę pochodzi z blogu Jak zdrowo żyć.

Foto © Canva

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa