Ulubiona owsianka
Jeśli do tej pory owsianka kojarzyła Ci się z nudną i mdłą papką to spróbuj tego przepisu – owsianka w tej wersji jest kremowa, a zarazem puszysta, owocowo słodka i bardzo pożywna. To doskonała recepta na dobry początek nowego dnia.
Porcje
3porcje
Porcje
3porcje
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Płatki zalej na noc w zimnej wodzie. Rano wlej do garnka kubek zimnej wody, zacznij podgrzewać garnek i w tym czasie pokrój daktyle i jabłko, wrzuć do garnka. Kiedy woda zacznie się gotować przełóż płatki owsiane, dodaj rodzynki, słonecznik i zamieszaj. Całość gotuj mieszając od czasu do czasu aż do zgęstnienia (możesz w tym czasie zmielić siemię i sezam). Pod koniec gotowania dodaj banana, po chwili także siemię, sezam i ponownie wymieszaj. Przełóż do miseczek lub głębokich talerzy, udekoruj orzechami i wiórkami kokosowymi.
Pozostałe informacje

Ten przepis na Ulubioną owsiankę pochodzi z blogu Jak zdrowo żyć.

Foto © Canva