Wegańska bita śmietana

porcja Czas przygotowania około 10minut
porcja Czas przygotowania około 10minut
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Wlej śmietanę sojową do dużej miski, krótko ubij i następnie dodaj cukier waniliowy, usztywniacz-fix i sok z cytryny. Teraz ubijaj przez kilka minut w mikserze na sztywno.
  2. Pasuje znakomicie do domowych lodów.
  3. *Uwaga: nie każdą śmietanę można ubić na bitą śmietanę. Zazwyczaj powinno być napisane na opakowaniu, że nadaje się do zrobienia bitej śmietany. Może być to nie tylko sojowa śmietana, ale również i kokosowa lub ryżowa.

Ten przepis na wegańską bitą śmietanę został stworzony przez blogerkę kulinarną Anne Bohl (www.vegaensch.com) na potrzeby Tygodnia na Weganie.

Foto © FotoEmotions - Pixabay

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa