Wegańska panna cotta

porcje Czas przygotowania około 30minut
porcje Czas przygotowania około 30minut
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Z laski wanilii wyjmij ziarenka, lasek nie wyrzucaj. W małym rondelku wymieszaj wszystkie składniki poza truskawkami – dodaj też laski wanilii, które dodadzą deserowi jeszcze więcej aromatu. Podgrzej na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając.
  2. W międzyczasie garść truskawek zmiksuj na sos i odstaw.
  3. Kiedy płyn w rondelku zacznie się gotować poczekaj minutę, następnie zdejmij z ognia i rozlej do przygotowanych miseczek. Zostaw na pół godziny do ostygnięcia, następnie włóż do lodówki na dwie godziny. Podawaj z sosem truskawkowym i świeżymi truskawkami.

Ten przepis na Wegańską panna cotta pochodzi z blogu Jadłonomia.

Foto © Jadłonomia.

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa