| osób – Czas przygotowania około 30 minut | 
         osób – Czas przygotowania około 30 minut     
        
        Składniki    
                - 3 kostki Tofu po 180 g każda
 
        marynata    
                - 2 łyżki przyprawy do ryb
 - 3 łyżki sosu sojowego
 - 5 łyżek wody
 
        panierka    
                - 2 arkusze alg nori
 - bułka tarta
 - 50 g mąki z ciecierzycy
 - + woda
 
| 
             
        Składniki     
                
 
        marynata     
                
 
        panierka     
                
  | 
                                
        Przygotowanie    
                - Polecam zamarynować tofu dzień wcześniej lub minimum 4 godziny przed smażeniem. W tym celu przekrój każdą kostkę na pół, nakłuj widelcem z każdej strony i rozłóż na płaskim naczyniu.
 - Składniki na marynatę dokładnie wymieszaj i wylej ją na tofu. Włóż do lodówki na całą noc lub na minimum 4 godziny.
 - Po zamarynowaniu przekrój każde nori na 3 paski (lub na paski o szerokości Twojego tofu). Każdy plaster tofu owiń w nori, zanurz w cieście i obtocz w bułce tartej. Na patelnię wylej olej i bardzo mocno rozgrzej. Następnie smaż przez kilka minut z każdej strony, aż się zarumieni. Usmażone tofu połóż na ręczniku papierowym, by odsączyć z nadmiaru tłuszczu.