Wegański biszkopt

porcji Czas przygotowania około 30minut
porcji Czas przygotowania około 30minut
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Przygotuj dwie miski. Do jednej wlej wszystkie mokre składniki, czyli mleko sojowe, ocet i olej. Dobrze wymieszaj. Do drugiej wsyp suche składniki: mąkę, sodę, proszek do pieczenia i cukier i sól. Również wymieszaj.
  2. Mokre składniki wlej do suchych i dobrze wymieszaj, najlepiej trzepaczką. Masę wlej do formy (wielkość: 22-24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia.
  3. Piecz około 30-40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Biszkopt można przekroić po wystygnięciu.
  4. Jeżeli chcesz przygotować tort składający się z kilku warstw najlepiej będzie go upiec w dwóch oddzielnych mniejszych tortownicach. Jeżeli nalejesz zbyt dużo masy do formy, biszkopt może „klapnąć”.
Wydruk przepisu

Dołącz już teraz

Zapisz się

Dołącz już teraz

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa