Wegański sernik wiedeński

Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Kaszę jaglaną dokładnie przepłucz, zalej mlekiem roślinnym i gotuj około 15-20 minut (aż będzie bardzo miękka). Tofu pokrój w kostkę i dodaj do kaszy. Dodaj olej, sok z cytryny, mąkę ziemniaczaną, cukier waniliowy, posłodź i zblenduj wszystko razem. Następnie dodaj rodzynki i wymieszaj.
  2. Masę wyłóż do wysmarowanej olejem tortownicy (o średnicy 21 cm). Piecz około 40 minut w 180 stopniach.
  3. Czekoladę roztop z czterema łyżkami mleka roślinnego lub wody i polej nią ciasto. Poczekaj aż wystygnie - i gotowe!

Ten przepis na Wegański sernik wiedeński pochodzi z blogu Veganbanda.

Foto © Veganbanda.

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa