Wegański żółty ser

Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Do garnka wlej mleko kokosowe (stała i ciekła część) dodaj agar i intensywnie za pomocą trzepaczki wymieszaj, następnie rozpocznij podgrzewanie ciągle mieszając, doprowadź do wrzenia i utrzymaj około 2 minut (aktywowanie agaru), dodaj tapiokę, zmniejsz grzanie i intensywnie mieszaj przez około minutę (masa gęstnieje i staje się ciągnąca) dodaj pozostałe składniki, intensywnie mieszaj przez około minutę, sprawdź smak i dopraw ewentualnie solą i pieprzem.
  2. Naczynie, do którego przelejesz ser, wysmaruj olejem, przełóż ser i wstaw na kilka godzin do lodówki.

Ten przepis na Wegański ser żółty pochodzi z blogu Weganon.

Foto © Sitriel - Adobe Stock

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa