Wegańskie Foie Gras (Faux Gras)

słoiczek Czas przygotowania około 15minut
słoiczek Czas przygotowania około 15minut
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Pokrojoną szalotkę usmażyć na oliwie z oliwek z odrobiną soli aż się zeszkli. Następnie dodać ząbki czosnku i krótko usmażyć. Kolejno dodaj poćwiartowane grzyby i usmaż je. W końcu wymieszaj wszystko z tymiankiem, rozmarynem i szałwią oraz podlej koniakiem.
  2. Podsmażone składniki umieść razem z soczewicą, orzechami włoskimi i sosem sojowym w mikserze i zmiksuj w trybie pulsacyjnym na krem. Następnie krótko wymieszaj z puree z buraka.
  3. Gotową pastę można przełożyć do słoika. W razie potrzeby pokryć warstwą masła wegańskiego.

Ten przepis i video pochodzi z bloga BOSH!

Foto © BOSH!

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa