Leczo

porcje Czas przygotowania około 45minut
porcje Czas przygotowania około 45minut
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Wszystkie warzywa pokrój na średniej wielkości kawałki lub sporą kostkę, a cebulę w pióra. Tofu pokrój w drobną kostkę.
  2. Rozgrzej oliwę w rondelku i dodaj wyciśnięty czosnek oraz cebulę i smaż, aż się zarumienią. Jeśli chcesz nadać potrawie wędzonego smaku opcjonalnie dodaj wędzone tofu.
  3. Następnie dodaj paprykę, bakłażana oraz cukinię i smaż przez 15-20 minut.
  4. Potem dodaj świeże pomidory lub z puszki oraz przyprawy i duś przez kolejne 15-20 minut.
  5. Na koniec dopraw solą i pieprzem. Gotowe leczo można jeść bez niczego lub jako dodatek do ryżu, makaronu, a nawet ziemniaków.

Ten przepis na "Wegańskie Leczo" został przygotowany specjalnie dla kampanii Tydzień na Weganie.

Foto © Fotolia

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa