Wegańskie mięso mielone

porcje Czas przygotowania około 20minut
porcje Czas przygotowania około 20minut
Przygotowanie
  1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj w dużej misce i pozostaw na 15 minut.
  2. Zmocz ręce, co znacznie ułatwi ugniatanie masy. Ponownie dobrze zagnieć, a w razie potrzeby użyj wody lub kawałków chleba, aby masę zagęścić lub sprawić, aby była bardziej wilgotna. Mieszanka powinna być dość wilgotna.
  3. Gotowe wegańskie mięso mielone można zamrozić lub natychmiast poddać dalszej obróbce.

Powyższy przepis pochodzi z niemieckiej wersji programu "Tydzień na weganie": https://vegan-taste-week.de/

Zdjęcie © Luiza Puiu

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa