Wegańskie paluszki serowe

sztuk Czas przygotowania około 25minut
sztuk Czas przygotowania około 25minut
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Pokrój ser w paski o wielkości palca.
  2. Wsyp do miski i dobrze wymieszaj: mąkę Panko, sól, rozmaryn, paprykę, curry, cebulę i czosnek w proszku.
  3. W drugiej misce dobrze wymieszaj: mąkę, wodę i Kala Namak.
  4. Paluszki namocz najpierw w cieście a następnie obtocz w panierce, tak żeby były całkowicie nią pokryte.
  5. Wlej olej do małego garnka i ostrożnie podgrzej. Teraz włóż paluszki do oleju, powinno być go tyle, żeby były całkowicie w nim zamoczone. Smaż parę minut, aby nabrały złotego koloru i stały się chrupiące.

Ten przepis na Wegańskie paluszki serowe pochodzi z blogu elephantastic vegan.

Foto © elephantasticvegan

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa