sztuk – Czas przygotowania około 25minut |
sztuk – Czas przygotowania około 25minut
Składniki
- 200 g żółtego sera wegańskiego
- olej do smażenia
- 160 g panierki Panko japońska bułka tarta
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka rozmarynu suszonego
- 1 łyżeczka papryki w proszku
- 1/2 łyżeczka przyprawy curry w proszku
- 1/4 łyżeczka cebuli w proszku
- 1/4 łyżeczka czosnku w proszku
- 100 g mąki pszennej lub sojowej
- 135 ml wody
- 1 łyżeczka czarnej soli Kala Namak
Składniki
|
Przygotowanie
- Pokrój ser w paski o wielkości palca.
- Wsyp do miski i dobrze wymieszaj: mąkę Panko, sól, rozmaryn, paprykę, curry, cebulę i czosnek w proszku.
- W drugiej misce dobrze wymieszaj: mąkę, wodę i Kala Namak.
- Paluszki namocz najpierw w cieście a następnie obtocz w panierce, tak żeby były całkowicie nią pokryte.
- Wlej olej do małego garnka i ostrożnie podgrzej. Teraz włóż paluszki do oleju, powinno być go tyle, żeby były całkowicie w nim zamoczone. Smaż parę minut, aby nabrały złotego koloru i stały się chrupiące.
Ten przepis na Wegańskie paluszki serowe pochodzi z blogu elephantastic vegan.
Foto © elephantasticvegan