porcje |
porcje –
Składniki
- 2 szklanki posiekanego jarmużu pozbawiony twardych łodyżek i nerwów
- 1-1,5 szklanki pomelo obrany i pokrojone na mniejsze kawałki
- 2-3 łyżki szczypiorku posiekany
- 1/4 szklanki postacji obrane i pokrojone w połówki, najlepiej niesolone
- 1 dojrzałe awokado obrane i pokroje w kostkę
- 1 łyżeczka oliwy
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- sól
- pieprz
Składniki
|
Przygotowanie
- Jarmuż włóż do dużej miski, wlej 1 łyżeczkę oliwy i za pomocą dłoni ugniataj i masuj jarmuż, mieszając go jednocześnie z oliwą przez około 1-2 minuty.
- Następnie dodaj do miski pozostałe składniki. Całość wymieszaj. Na koniec dopraw solą i pieprzem.
- Dodatkowa wskazówka: zamiast pomelo możesz użyć czerwonego grejpfruta lub pomarańczę.
Ten przepis na Zimową sałatkę z jarmużem pochodzi z blogu ammniam.
Foto © iMarzi - Adobe Stock