| porcje | 
         porcje –      
        
        Składniki    
                - 2 szklanki posiekanego jarmużu pozbawiony twardych łodyżek i nerwów
 - 1-1,5 szklanki pomelo obrany i pokrojone na mniejsze kawałki
 - 2-3 łyżki szczypiorku posiekany
 - 1/4 szklanki postacji obrane i pokrojone w połówki, najlepiej niesolone
 - 1 dojrzałe awokado obrane i pokroje w kostkę
 - 1 łyżeczka oliwy
 - 1 łyżeczka soku z cytryny
 - sól
 - pieprz
 
| 
             
        Składniki     
                
  | 
                                
        Przygotowanie    
                - Jarmuż włóż do dużej miski, wlej 1 łyżeczkę oliwy i za pomocą dłoni ugniataj i masuj jarmuż, mieszając go jednocześnie z oliwą przez około 1-2 minuty.
 - Następnie dodaj do miski pozostałe składniki. Całość wymieszaj. Na koniec dopraw solą i pieprzem.
 - Dodatkowa wskazówka: zamiast pomelo możesz użyć czerwonego grejpfruta lub pomarańczę.
 
Ten przepis na Zimową sałatkę z jarmużem pochodzi z blogu ammniam.
Foto © iMarzi - Adobe Stock