Złote mleko z kurkumą i imbirem

porcje Czas przygotowania około 15minut
porcje Czas przygotowania około 15minut
Składniki
Baza-pasta
Złote mleko
Składniki
Baza-pasta
Złote mleko
Przygotowanie
  1. Kurkumę, imbir i pieprz zagotuj z 100 ml wody ciągle mieszając. Gotuj do uzyskania konsystencji kremowej pasty. Taką pastę możesz trzymać w szczelnie zamkniętym naczyniu lub słoiku w lodówce - wytrzyma nawet dwa tygodnie.
  2. Do zrobienia złotego mleka podgrzej mleko roślinne w garnku, dodaj czubatą łyżeczkę powyższej pasty i wymieszaj. Możesz dosłodzić syropem klonowym.

Ten przepis na Złote mleko pochodzi ze strony Für Freunde.

Foto © Sergiy Bykhunenko - Fotolia

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa