Zupa fasolowa z młodych warzyw

porcji Czas przygotowania około 30minut
porcji Czas przygotowania około 30minut
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Zagotuj 2,5 litra wody. Dodaj fasolkę szparagową i do gotującej się fasolki dodaj pokrojone ziemniaki, marchew (pokrojoną w kostkę) i gotuj około 10 minut. Po czym dodaj różyczki kalafiora i gotuj dalsze 10 minut. Posól według uznania, np. 2 łyżeczki soli.
  2. Dodatkowa wskazówka: długość gotowania fasolki zależy od odmiany, koloru i wieku fasolki. Zielona fasolka wymaga troszkę dłuższego gotowania, podobnie jest z fasolką starszą, wtedy warto potrzymać ją na ogniu troszkę dłużej, zanim dodamy pozostałe warzywa. Gotowanie młodej, żółtej fasolki przez 15 minut to jest czas optymalny.

Ten przepis na Fasolkową zupę z młodych warzyw pochodzi z blogu Salaterka.

Foto © Arkadiusz Fajer - Adobe Stock

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa