Zupa fasolowa

porcje Czas przygotowania około 15minut
porcje Czas przygotowania około 15minut
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Cebulę drobno posiekaj i usmaż z odrobiną oleju w dużym garnku, aż stanie się szklista.
  2. Dodaj obie fasole, odrobinę wody i przecier pomidorowy.
  3. Wędzone tofu pokrój w drobną kostkę i usmaż na patelni z odrobiną oleju.
  4. Następnie podsmażone tofu wrzuć do garnka z fasolą. Dodaj sól, oregano, koncentrat pomidorowy i trochę chili w proszku i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut. Jeśli nie lubisz ostrych potraw, użyj trochę delikatnej papryki w proszku zamiast chili w proszku.

Powyższy przepis pochodzi z niemieckiej wersji programu "Tydzień na weganie": https://vegan-taste-week.de/

© Zdjęcie: Luiza Puiu

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa