Zupa fasolowa
Porcje Czas przygotowania
4porcje 15minut
Porcje Czas przygotowania
4porcje 15minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Cebulę drobno posiekaj i usmaż z odrobiną oleju w dużym garnku, aż stanie się szklista.
  2. Dodaj obie fasole, odrobinę wody i przecier pomidorowy.
  3. Wędzone tofu pokrój w drobną kostkę i usmaż na patelni z odrobiną oleju.
  4. Następnie podsmażone tofu wrzuć do garnka z fasolą. Dodaj sól, oregano, koncentrat pomidorowy i trochę chili w proszku i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut. Jeśli nie lubisz ostrych potraw, użyj trochę delikatnej papryki w proszku zamiast chili w proszku.
Pozostałe informacje

Powyższy przepis pochodzi z niemieckiej wersji programu „Tydzień na weganie”: https://vegan-taste-week.de/

© Zdjęcie: Luiza Puiu