Zupa kurkowa

porcje Czas przygotowania około 20minut
porcje Czas przygotowania około 20minut
Przygotowanie
  1. Oczyść kurki. Na oleju podsmaż cebulę i ząbek czosnku aż się lekko zarumienią. Dodaj grzyby i smaż aż staną się miękkie. Dodaj śmietanę i doprowadź zupę do wrzenia. Wymieszaj ze skrobią kukurydzianą i niewielką ilością zimnej wody. Dopraw do smaku solą, pieprzem i pietruszką lub szczypiorkiem. Proponowana wersja podania: klasycznie z ziemniakami i korniszonami.

Powyższy przepis pochodzi z niemieckiej wersji projektu "Tydzień na weganie": https://vegan-taste-week.de/

Zdjęcie © Marek Gottschalk - Adobe Stock

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa