Zupa selerowo-jabłkowa

Porcje Czas przygotowania około 40minut
Porcje Czas przygotowania około 40minut
Składniki
Składniki
Przygotowanie
  1. Seler umyj, obierz i pokrój na małe kawałki.
  2. Cebulę i imbir również obierz, pokrój na małe kawałki i zeszklij na margarynie. Dodaj do tego curry, sól, pieprz, seler i smaż jeszcze przez około 2 minuty. Po czym dolej bulion i tak gotuj pół godziny na średnim ogniu.
  3. W międzyczasie obierz i pokrój jabłko. Po upływie 25 minut dorzuć jabłko do garnka i gotuj wszystko razem dalsze 5 minut.
  4. Następnie wszystko dobrze zmiksuj i nadal przez chwilę gotuj.

Ten przepis na Zupę selerowo-jabłkową pochodzi z blogu ihana.eu.

Foto © Tanja Hauser

Wydruk przepisu

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa