Składniki
- 1 średnia brukiew
- 200 g szpinaku
- 1 szklanka fasoli czarne oczko lub biała drobna fasola
- 1 cebula
- 1 puszka mleka kokosowego 400 ml
- olej roślinny do podsmażenia
- 1 łyżka curry w proszku
- 1 łyżka Garam masala
- sól
- Chili
- sok z 1/2 cytryny
Składniki
|
Przygotowanie
- Fasolę zalej na noc wodą.
- W garnku na oleju podsmaż cebulę. Dodaj pokrojoną w kostkę brukiew, szpinak i opłukaną fasolę. Zalej wodą (około 2 litry). Dodaj przyprawy i gotuj około 30 minut (aż fasola i brukiew będą miękkie). Pod koniec gotowania dodaj mleko kokosowe i sok z cytryny. Gotuj jeszcze przez chwilę. Smacznego!
Ten przepis na Zupę z brukwi ze szpinakiem i fasolą pochodzi z blogu Veganbanda.
Foto © Veganbanda.