Ta zupa krem z cukinii jest delikatna w smaku. Doskonała na letni obiad, a przy tym bardzo prosta i szybka w wykonaniu. mehr …
Ta zupa krem z cukinii jest delikatna w smaku. Doskonała na letni obiad, a przy tym bardzo prosta i szybka w wykonaniu. mehr …
Pyszny, sycący, a zarazem zdrowy barszcz ukraiński jest świetnym pomysłem na obiad, zwłaszcza w chłodniejsze dni. mehr …
Trójwarstwowa lasagne, idealna na obiad dla całej rodziny. Roślinna wersja klasycznej włoskiej potrawy, która zachwyca smakiem i bogactwem składników. mehr …
Kotlety mielone to klasyk polskiej kuchni, w roślinnym wydaniu smakują równie pysznie, a dodatkowo są bardzo proste w przygotowaniu. mehr …
Wegańskie mięso mielone z tego przepisu jest bardzo uniwersalne. Można je wykorzystać do przygotowania klopsików, kotletów mielonych, sosu bolognese czy burgerów. Bądź kreatywny! mehr …
Sos uniwersalny – znakomicie pasuje do wielu potraw domowej kuchni. mehr …
Te pyszne klopsiki w stylu walijskim dobrze komponują się z wieloma dodatkami i są bardzo łatwe w przygotowaniu. mehr …
To wegańska wersja tradycyjnego dania kuchni niemieckiej, a dokładniej pochodzącego jeszcze z Prus Wschodnich. Nazwa klopsów pochodzi z histrorycznego miasta Królewiec (dzisiaj Kalinigrad). mehr …
Wegański łosoś z marchewki podany z serkiem śmietankowym na kanapeczkach to świetny pomysł na imprezową zakąskę. Goście będą jej zaskoczeni rybnym smakiem. mehr …
Mac & cheese to słynna amerykańska potrawa w tradycyjnej wersji opierająca się o ciągnący ser żółty. W naszej wegańskiej wersji ser przygotowany jest z musu dyniowego. mehr …
Polecamy ten interesujący przepis na Polentowo-jaglaną mini pizzę. Jest to lżejsza i bezglutenowa wersja konwencjonalnej pizzy. Co więcej, możesz użyć do niej rozmaitych dodatków – pomysłowość tutaj nie zna granic. mehr …
Ognista, aromatyczna i kolorowa – taka jest kuchnia syczuańska. Przepis na Tofu po syczuańsku to z pewnością doskonały wybór dla miłośników egzotycznych i rozgrzewających potraw. mehr …
Ta Prosta zupa pieczarkowa jest w sam raz na jesienno-zimowe chłody – rozgrzewająca, prosta w przygotowaniu i po prostu pyszna. Tu w wersji z ziemniakami, ale równie dobrze możesz dodać brązowy ryż lub makaron. mehr …
Ta pożywna Zapiekanka ziemniaczana z brukselką i rozmarynową posypką smakuje wyjątkowo i aromatycznie. Stanowi doskonałe danie samo w sobie lub może być ciekawym dodatkiem do dania głównego. mehr …
Ta buraczana zupa jest pełna kawałków słodkich warzyw oraz orzechowych liści botwiny w pięknym, żywo różowym kolorze. Połączenie buraka i kokosa to strzał w dziesiątkę – wspaniale się uzupełniają: ten pierwszy jest słodko-winny, a ten drugi łagodny i delikatny. mehr …
Kaszotto to spolszczona, zdrowsza i prostsza wersja włoskiego risotto. Możesz użyć w tym celu obojętnie jakiej kaszy, a dodając kurki i pomidor – nadasz temu daniu wyjątkowy smak i aromat. mehr …
Ten Kuskus z ziołami i cukinią to doskonałe danie na początek wiosny lub gdy po prostu mamy ochotę na coś lekkiego, zdrowego i odświeżającego. mehr …
Ta wyjątkowo smaczna Zupa selerowo-jabłkowa pasuje szczególnie w zimne, jesienne dni, gdyż przyjemnie rozgrzewa – owocowo, lekko pikantnie i aromatycznie. mehr …
Dynia jest coraz bardziej popularnym warzywem o różnorodnym zastosowaniu – można z niej zrobić np. tą pełną smaku i aromatu wegańską Zupę dyniową. mehr …
Jeśli potrzebujesz smaczny wegański dressing, ten aromatyczny Ziołowy dressing jest w sam raz dla Ciebie. Idealny do sałatek lub jako sos np. do szparagów. mehr …
Ciekawe połączenie kapusty włoskiej, kaszy bulgur i orientalnych przypraw sprawia, że potrawa ta ma niepowtarzalny smak i aromat. mehr …
Ten przepis na Pieczeń z seitanu z nadzieniem śliwkowo-orzechowym nadaje się doskonale na święta i inne wyjątkowe okazje. mehr …
Ta Duszona soczewica od wegańskiego kucharza Bjorn Moschinski zachwyca łatwością przygotowania i smakiem oraz zapewnia uczucie sytości na długo – szczególnie polecana z hummusem.
mehr …
Ta potrawka z soi składa się z krajanki sojowej, warzyw i kremowego sosu beszamelowego. Przepis ten pochodzi od znanego wegańskiego kucharza Bjorna Moschinskiego. mehr …
Ta nadziewana papryka to pełna smaku i aromatu wegańska potrawa, która dzięki zielonemu orkiszowi jest również sycąca. mehr …
Anmelden