Ta zupa krem z cukinii jest delikatna w smaku. Doskonała na letni obiad, a przy tym bardzo prosta i szybka w wykonaniu. mehr …
Ta zupa krem z cukinii jest delikatna w smaku. Doskonała na letni obiad, a przy tym bardzo prosta i szybka w wykonaniu. mehr …
Sos Bolognese na bazie soczewicy? A dlaczego nie. To danie zaskoczy Cię pełną smaku i aromatu – prawdziwy włoski comfort food w wegańskim wydaniu. mehr …
Pyszny, sycący, a zarazem zdrowy barszcz ukraiński jest świetnym pomysłem na obiad, zwłaszcza w chłodniejsze dni. mehr …
Trójwarstwowa lasagne, idealna na obiad dla całej rodziny. Roślinna wersja klasycznej włoskiej potrawy, która zachwyca smakiem i bogactwem składników. mehr …
Zupa ze słodkich ziemniaków i porów zachwyca aromatem, ma piękny pomarańczowy kolor i pełna jest zdrowych składników. mehr …
Kotlety mielone to klasyk polskiej kuchni, w roślinnym wydaniu smakują równie pysznie, a dodatkowo są bardzo proste w przygotowaniu. mehr …
Te pyszne klopsiki w stylu walijskim dobrze komponują się z wieloma dodatkami i są bardzo łatwe w przygotowaniu. mehr …
Poznaj naszą propozycję klasycznej i niezwykle aromatycznej zupy kurkowej w wersji wegańskiej. mehr …
Wypróbuj ten pyszny przepis! mehr …
Asia Bolognese to azjatycki przepis łączący w sobie spaghetti Bolognese z azjatycką nutką tofu i mleczka kokosowego. mehr …
Marynowane grzybki to tradycyjna polska potrawa popularna na imprezach i podczas świąt Wielkanocnych i Bożego Narodzenia. Świetna przekąska z ostrym, octowym posmakiem. mehr …
Kostki bulionowe własnej roboty to świetna opcja na przygotowanie szybkiej zupy. Odmrażasz i zupa gotowa. Kostki to rownież smakowity dodatek do ryżu, makaronu, kaszy czy gotowych potraw jak paella, leczo, spaghetti. mehr …
Ten przepis na wegańskie leczo to węgierski klasyk. Połączenie smaków cukinii, papryki, pomidorów i bakłażana to prawdziwa uczta dla podniebienia. Urozmaicaj tę potrawę dowolnie dodając np. pieczarki lub wędzone tofu. mehr …
Sos pomidorowy do klasyk w każej kuchni. Nasza receptura łączy w sobie smaki Italii, a więc idealnie sprawdza się jako sos do pizzy, lazanii, wszelkiego rodzaju makaronów, a nawet jako baza do leczo. mehr …
Jeśli lubisz poeksperymentować w kuchni – ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Pyszny, zdrowy i o pięknej barwie jaglano-buraczany burger w niecodziennej kombinacji – tutaj w towarzystwie tofu zamiast bułki. mehr …
Czas na meksykańską nutę w kuchni. Intensywne kolory i smaki, kilka minut przygotowania i smażenia i meksykańskie klopsiki na bazie kaszy jaglanej gotowe. Zawiń je w tortille, dodaj ulubione warzywa i sosy – poprostu pycha! mehr …
Jest to prosty i szybki przepis stanowiący świetną bazę do eksperymentów – możesz z powodzeniem go urozmaicać o nowe składniki. A samo danie – smaczne, zdrowe i pożywne. mehr …
Oto kolejny genialny przepis pochodzący z kuchni orientalnej – pieczone połówki batatów faszerowane kaszą quinoa, jarmużem i rodzynkami, po czym polane lekkim sosem śmietanowo-limonkowym. mehr …
Zupa brukwiowa w wersji nieco egzotycznej. Ze szpinakiem i fasolą czarne oczko oraz z dodatkiem mleka kokosowego i indyjskich przypraw – aromatyczna i bardzo pożywna. mehr …
Ognista, aromatyczna i kolorowa – taka jest kuchnia syczuańska. Przepis na Tofu po syczuańsku to z pewnością doskonały wybór dla miłośników egzotycznych i rozgrzewających potraw. mehr …
To idealna propozycja na obiad jak i na kolację. Dzięki soczewicy zupa ta jest zasobna w białko i żelazo, ma przyjemną konsystencję i syci, a kawałki ananasa nadają jej egzotyczny i lekko słodkawy smak. mehr …
Sekret tej pysznej surówki tkwi w duszonej czerwonej kapuście – tutaj, w towarzystwie suszonych pomidorów. Co więcej, taka surówka jest bardzo zdrowa i prosta w przygotowaniu. mehr …
Ta pożywna Zapiekanka ziemniaczana z brukselką i rozmarynową posypką smakuje wyjątkowo i aromatycznie. Stanowi doskonałe danie samo w sobie lub może być ciekawym dodatkiem do dania głównego. mehr …
Fasolka po bretońsku to jedno z ponadczasowych dań kuchni polskiej – tutaj w wersji wegańskiej i bezglutenowej. Aromatyczna, sycąca i zdecydowanie zdrowsza od tej z mięsną wkładką. mehr …
Jest to przepis na wyjątkowe i pyszne kotlety mielone z kalafiora. Receptura jest prosta, szybka i bezglutenowa – istotne jest by trzymać się przepisu i zapoznać się ze wskazówkami. mehr …
Jest to zupa, która smakiem doskonale imituje tradycyjne polskie flaki, a to za sprawą mięsistych, a zarazem delikatnych boczniaków. Co więcej – jest bardzo aromatyczna dzięki obfitości ziół i przypraw. mehr …
Jest to danie proste i tanie w przygotowaniu. Tu w wersji świątecznej, czyli z musem jabłkowym, cydrem i syropem klonowym – nigdy nie spojrzysz już na łazanki w ten sam sposób. mehr …
To przepis na wyjątkowy żurek bo z pieczonym jabłkiem natartym ziołami. Co więcej: w tej zupie poczujesz moc zakwasu, ostrość chrzanu, surowość czosnku i esencjonalność majeranku – po prostu pycha. mehr …
Kaszotto to spolszczona, zdrowsza i prostsza wersja włoskiego risotto. Możesz użyć w tym celu obojętnie jakiej kaszy, a dodając kurki i pomidor – nadasz temu daniu wyjątkowy smak i aromat. mehr …
Ten przepis na Wegańskie ruskie pierogi pokazuje, że nie ma dania kuchni polskiej, którego nie da się zweganizować. Zamiast sera w farszu zostało tutaj użyte tofu – bez wątpienia pierogi te w smaku łudząco przypominają konwencjonalne ruskie pierogi a według nas są wręcz smaczniejsze. mehr …
Zapraszamy na pyszne danie z komosy ryżowej z pieczonym bakłażanem, orzechami i żurawiną. Jest ono lekkie, zdrowe i bezglutenowe. mehr …
To danie jest dziecinnie proste i pyszne. Jego główny składnik czyli kasza bulgur nie tylko wzbogaci Twoją kuchnię smakiem z Bliskiego Wschodu ale i ma wiele właściwości prozdrowotnych. mehr …
Oto przepis na Seitanowe schabowe czyli wegański kotlet schabowy. Obtoczony w siemieniu lnianym i bułce tartej, dobrze przyprawiony to z pewnością hit wśród osób preferujących tradycyjne smaki. mehr …
Kolejny klasyk polskiej kuchni to Paprykarz warzywny – jego sekret tkwi w niezwykle zdrowej kaszy jaglanej. Nadaje się doskonale jako przystawka lub w postaci pasty do chleba. mehr …
Ta Orzechowa pieczeń z kasztanami, orzechami i grzybami szczególnie polecana do świątecznego obiadu, jest zaskakująco łatwa w przygotowaniu.
mehr …
Ta potrawa to niewątpliwie klasyk w kuchni. Dodając makaron lub ziemniaki otrzymamy sycące główne danie, ale już sama w sobie zachwyca smakiem. mehr …
Ta wyjątkowo smaczna Zupa selerowo-jabłkowa pasuje szczególnie w zimne, jesienne dni, gdyż przyjemnie rozgrzewa – owocowo, lekko pikantnie i aromatycznie. mehr …
Spaghetti bolognese to klasyk włoskiej kuchni – teraz także w wersji wegańskiej. mehr …
Te wegańskie Knedle z pokrzywą są znakomitym pomysłem na urozmaicenie w kuchni. Najlepiej smakują ze świeżą, młodą pokrzywą.
mehr …
»Metka« cebulowa całkowicie roślinna – doskonała na chleb i jako słona przystawka. mehr …
Dynia jest coraz bardziej popularnym warzywem o różnorodnym zastosowaniu – można z niej zrobić np. tą pełną smaku i aromatu wegańską Zupę dyniową. mehr …
Lasagne jest klasykiem włoskiej kuchni i pasuje prawie na każdą okazję. Ten przepis jest jednym z najlepszych, jeśli chodzi o wegańskie lasagne. mehr …
Warzywa w indyjskim sosie curry w wersji całkowicie roślinnej – z tym przepisem Twoje gotowanie nabierze egzotycznego aromatu. mehr …
Pieczone wędzone tofu z ziemniaczaną zapiekanką – doskonałe na obiad, dobrze smakuje i zapewnia uczucie sytości na długo. mehr …
Ta nadziewana papryka to pełna smaku i aromatu wegańska potrawa, która dzięki zielonemu orkiszowi jest również sycąca. mehr …
Ta Sałatka Tabbouleh w stylu »Raw« z kaszą gryczaną jest interesującym urozmaiceniem w porównaniu do tej klasycznej z kaszą bulgur. Stanowi doskonałą potrawę samą w sobie lub ciekawy dodatek do wielu dań.
mehr …
Te Burgery z zielonego orkiszu są doskonałe do domowych burgerów ze świeżymi pomidorami, czerwoną cebulą, sałatą i chrupiącą bułką. mehr …
Anmelden