Zutat: cukru pudru

Wegański kopiec kreta

Wegański kopiec kreta

Kto nie zna tego kultowego ciasta z pudełka? Kakaowy biszkopt, puszta i lekka jak chmurka masa z kawałkami czekolady oraz banany. To ciasto w wersji wegańskiej jest jeszcze pyszniejsze! mehr …

Eton Mess

Eton Mess

To deser idealny na lato. Połączenie chrupkiej bezy, delikatnego kremu i świeżych owoców. Gwarantujemy, że ten tradycyjny deser w wegańskiej odsłonie smakuje równie pysznie. mehr …

Mazurek (nie tylko) wielkanocny

Mazurek (nie tylko) wielkanocny

Klasyk wielkanocnego stołu w roślinnym wydaniu. Czekoladowy i orzechowy krem cudownie komponują się z kruchym spodem. Ten wypiek możesz z powodzeniem przygotować nie tylko na święta. mehr …

Budyniowy krem do tortu

Budyniowy krem do tortu

Krem budyniowy to idealny dodatek do wielu ciast i tortów. Jeśli zastanawiasz się jak wykonać go w wersji roślinnej, sprawdź koniecznie nasz przepis. mehr …

Tofurnik dyniowy

Tofurnik dyniowy

Dynia – królowa jesieni, w wydaniu na słodko. Tofurnik z jej dodatkiem kusi przepięknym kolorem i oryginalnym, lekko korzennym smakiem. mehr …

Czekoladowe babeczki

Czekoladowe babeczki

Te czekoladowe babeczki posmakują każdemu. Są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu i oprócz walorów smakowych mogą służyć dodatkowo za świetną dekorację sołu. mehr …

Marcepan

Marcepan

Przepis na domowy marcepan inspirowany wyrobem z Lubeki, zwanej stolicy marcepanu. mehr …

Tort Sachera

Tort Sachera

Tort Sachera to specjalność kuchni wiedeńskiej. Ciasto z tego ciasta można również wykorzystać do przygotowania muffinów lub jako baza do innych ciast. mehr …

Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe

Dzięki marchewce ciasto jest wyjątkowo soczyste, a dodatek kremowego serka sprawia, że jedzenie tego deseru jest czystą przyjemnością! mehr …

Wegańskie jagodzianki

Wegańskie jagodzianki

Nasz przepis na wegańskie jagodzianki to świetna alternatywa dla tradycyjnych słodkich drożdżówek. Są proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. mehr …

Makowiec tradycyjny

Makowiec tradycyjny

Pora na szczyptę tradycji – Makowiec tradycyjny. Wilgotne drożdżowe ciasto, mnóstwo słodkiego maku oraz gruba warstwa białego lukru. Oczywiście masa makowa musi być prawdziwie domowa i pełna najlepszych dodatków. mehr …

Wegańska panna cotta

Wegańska panna cotta

Panna cotta to delikatny włoski deser – tutaj w wersji jeszcze lżejszej bo wegańskiej. Wbrew pozorom to bardzo prosty deser, który wyczarujesz z niewielkiej liczby składników. mehr …

Bita śmietana z mleka kokosowego

Bita śmietana z mleka kokosowego

Proponujemy przepis na bitą śmietanę na bazie mleczka kokosowego. Przekonaj się, że zrobienie wegańskiej bitej śmietany, jest równie proste jak tej tradycyjnej. mehr …

Tort »leśny mech«

Tort »leśny mech«

Oto zielony tort szpinakowy bez szpinakowego posmaku. Przełożony śmietanką kokosową, obsypany kolorowymi owocami wygląda pięknie a smakuje delikatnie słodko, jednym słowem – wyborny. mehr …

Anmelden

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa