Zutat: cukru trzcinowego

Szarlotka sypana

Szarlotka sypana

Szarlotka sypana to jedno z najłatwiejszych ciast. Wystarczy wymieszać sypkie składniki, zetrzeć jabłka oraz masło i już szarlotka prawie gotowa. mehr …

Babka cytrynowa

Babka cytrynowa

Niesamowiecie wilgotna, mocno cytrynowa – po prostu idealna. Babka cytrynowa, która idealnie sprawdzi się jako Wielkanocny wypiek. mehr …

Piernik

Piernik

Klasyczny, niezwykle aromatyczny, świąteczny piernik w roślinnej odsłonie, która niczym nie ustępuje wersji klasycznej. mehr …

Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe

Dzięki marchewce ciasto jest wyjątkowo soczyste, a dodatek kremowego serka sprawia, że jedzenie tego deseru jest czystą przyjemnością! mehr …

Orzechowe lody z orzechowymi chrupkami

Orzechowe lody z orzechowymi chrupkami

Te proste wegańskie lody zrobisz bez potrzeby użycia maszynki do lodów. Ich sekret tkwi w tłustym mleku kokosowym i maśle orzechowym, a całości dopełniają słodko-słone fistaszkowe chrupki – po prostu pycha! mehr …

Owsiana kostka z rabarbarem

Owsiana kostka z rabarbarem

Oto propozycja smacznego, bezglutenowego deseru – przyjemnie kwaskowy rabarbar, z dodatkiem kwiatów dzikiego bzu, otulony lekkim owsianym ciastem. mehr …

Wegański tort kawowy z wiśniami

Wegański tort kawowy z wiśniami

Delikatny tort dla wielbicieli kawy – z wiśniami i lekkim kremem z nerkowców. Doskonale smakuje i efektownie wygląda – idealny na rodzinne i przyjacielskie spotkania. mehr …

Makowiec tradycyjny

Makowiec tradycyjny

Pora na szczyptę tradycji – Makowiec tradycyjny. Wilgotne drożdżowe ciasto, mnóstwo słodkiego maku oraz gruba warstwa białego lukru. Oczywiście masa makowa musi być prawdziwie domowa i pełna najlepszych dodatków. mehr …

Chałka drożdżowa

Chałka drożdżowa

Oto przepis na proste i słodkie ciasto drożdżowe – zrobisz je bez użycia mleka czy jajek. Z takiego ciasta możesz upiec właśnie chałkę, bułeczki lub inne wybrane wypieki. mehr …

Anmelden

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa