Zutat: gałki muszkatołowej

Wegańska zupa weselna

Wegańska zupa weselna

Ta weselna zupa to prawdziwy klasyk kuchni niemieckiej. Smakuje wyśmienicie z wegańskimi pulpecikami i kluseczkami z kaszy manny. mehr …

Tosty francuskie

Tosty francuskie

Tosty francuskie w wersji wegańskiej to super pomysł na słodkie weekendowe śniadanie dla dwojga. Ich smak podkreślą świeże owoce i posypka z cukru pudru. mehr …

Domowa przyprawa piernikowa

Domowa przyprawa piernikowa

Kupne przyprawy piernikowe często pełne są wypełniaczy, takich jak mąka czy cukier. Domowa przyprawa piernikowa nadaje się jako dodatek do: budyni jaglanych, ciasteczek, ciast, kremów i koktajli czekoladowych. mehr …

Dyniowy chleb

Dyniowy chleb

Jest to przepis dla osób szczególnie dbających o zdrowie. Poza tym, że chleb ten jest bezglutenowy, charakteryzuje się on małą zawartością tłuszczu, jest bogaty w witaminy i minerały oraz wybornie smakuje. mehr …

Flaczki z boczniaków

Flaczki z boczniaków

Jest to zupa, która smakiem doskonale imituje tradycyjne polskie flaki, a to za sprawą mięsistych, a zarazem delikatnych boczniaków. Co więcej – jest bardzo aromatyczna dzięki obfitości ziół i przypraw. mehr …

Fettucine z kalafiorowym sosem Alfredo

Fettucine z kalafiorowym sosem Alfredo

Kalafiorowe Alfredo jest lekkie, łatwe i przepyszne. Lekkie, bo choć sos jest gęsty i kremowy, to nie zawiera ani grama tłuszczu. Łatwe, bo wystarczy wszystkie składniki zblendować, zaś przygotowanie dania zajmie mniej więcej tyle czasu, co ugotowanie kalafiora i makaronu. mehr …

Dołącz już teraz

Zapisz się

Dołącz już teraz

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa