Zutat: grzybów shitake

Wegański bulion dashi

Wegański bulion dashi

Nie ma nic lepszego na mrozy i słotę jak gorący bulion – tutaj w wersji japońskiej i całkowicie wegańskiej. Kluczowe są dwa składniki: glony kombu i suszone grzyby shitake. Jeśli lubisz nowe smaki i masz ochotę na zdrowy, pożywny bulion – ten przepis jest w sam raz dla Ciebie. mehr …

Idealna tajska zupa Tom-kha

Idealna tajska zupa Tom-kha

Tom-kha to typowa tajska zupa, na bazie mleczka kokosowego. Jest pikantna, słodka i zarazem kwaśna, ze wspaniałym cytrusowym aromatem. Tutaj w wersji całkowicie wegańskiej – czyli bez sosu rybnego. mehr …

Kanapki z wegańskim bekonem

Kanapki z wegańskim bekonem

Ten przepis na Kanapki z wegańskim bekonem to absolutny hit. Za bekon posłużyły tutaj grzyby shitake mające głęboki, intensywny smak i mięsistą konsystencję, dzięki czemu świetnie imitują mięso. mehr …

Anmelden

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa