Ten imbirowy shot ze dodatkiem świeżej pomarańczy i kurkumy wzmacnia system odpornościowy i dodaje energii. mehr …
Ten imbirowy shot ze dodatkiem świeżej pomarańczy i kurkumy wzmacnia system odpornościowy i dodaje energii. mehr …
Dynia – królowa jesieni, w wydaniu na słodko. Tofurnik z jej dodatkiem kusi przepięknym kolorem i oryginalnym, lekko korzennym smakiem. mehr …
Wypróbuj ten pyszny przepis! mehr …
Asia Bolognese to azjatycki przepis łączący w sobie spaghetti Bolognese z azjatycką nutką tofu i mleczka kokosowego. mehr …
Dyniowo- cynamonowe zawijasy z orzechami to pyszna, aromatyczna, jesienna przekąska do kawy lub herbaty. Glazurowany wierzch sprawia, że ten deser rozpływa się w ustach. mehr …
Marmolada dyniowo- pomarańczowa z imbirem to jesienna delicja na deszczowe i zimne poranki. Słodki smak dyni wzbogacony o soczystą pomarańczę i ostry imbir dopełniają smaku tej przepysznej marmoladzie. mehr …
Keczup domowej roboty to zdrowsza opcja tego tradycyjnego, kupnego, ale wzbogaconego o smak polskich jabłek. Dodawaj go do swoich ulubionych burgerów, frytek i dań z grilla. mehr …
Delikatne wstążki makaronowe, świeże warzywa, aromatyczne grzyby, nadzwyczaj odżywcze glony i zdecydowany smak mięty, a to wszystko zawinięte w papier ryżowy. Spring rolls – bo o nich mowa – łączą w sobie lekkość i delikatność z niezwykłym bogactwem smaków. Słodko-ostry sos nadaje im dodatkowego charakteru i sprawia, że trudno się im oprzeć. mehr …
Zupa Pho to wietnamski rosół, którego kluczowymi składnikami są opalone cebule i imbir, aromatyczne przyprawy oraz świeże zioła, którymi posypuje się miskę pełną gorącego wywaru. mehr …
Ta smaczna potrawa z botwiny i groszku w kremowym sosie pasuje doskonale do ryżu jak i w postaci dipu do chlebka pita lub chlebka naan. mehr …
Jest to zupa, która smakiem doskonale imituje tradycyjne polskie flaki, a to za sprawą mięsistych, a zarazem delikatnych boczniaków. Co więcej – jest bardzo aromatyczna dzięki obfitości ziół i przypraw. mehr …
Ten Wege rosół jest treściwy, o głębokim kolorze jak i równie głębokim smaku. Długo gotowany, pełen warzyw i aromatycznych przypraw – to prawdziwa zupa mocy. mehr …
To marokańskie danie zapewnia pełne smaku i aromatu urozmaicenie w kuchni i ma wiele prozdrowotnych właściwości. mehr …
Indyjskie pulpety brokułowe to typowe danie kuchni indyjskiej, które dzięki wielu egzotycznym przyprawom ma wyjątkowy smak i aromat. Pasuje znakomicie do papadomsów. mehr …
Te Tofu ze szpinakiem w sosie curry jest aromatycznie doprawione i smacznie kremowe. Nadaje się zarówno jako przystawka jak i danie główne a pasuje do niego ryż lub chlebek naan. mehr …
Te Mango-imbirowe smoothie z matcha działa pobudzająco, dzięki dodaniu naturalnego źródła kofeiny w postaci matcha. mehr …
Owocowa, odświeżająca i przyjemnie kwaskowa: ta Cytrynowa marynata od wegańskiego kucharza Stefano Vicinoadio nada wyjątkowego smaku niejednej potrawie z grilla. mehr …
Ten Wegański migdałowo-imbirowy dip pasuje doskonale do potraw kuchni azjatyckiej i nadaje się jako baza do dressingu do sałatek lub makaronu z warzyw. mehr …
Ten przepis na ziemniaki po indyjsku nadaje dobrze znanej potrawie egzotyczny akcent, dzięki przyprawom indyjskim i papryczce chili. mehr …
Smażony ryż jest klasykiem azjatyckiej kuchni. W tej wegańskiej, kambodżańskiej wersji smakuje wyjątkowo smacznie. mehr …
Złote mleko staje się coraz bardziej popularne: spróbuj tej wyjątkowo smacznej wersji z kurkumą, pieprzem i mlekiem roślinnym. mehr …
Wegańskie sushi zyskuje coraz więcej zwolenników – tym razem spróbuj w wersji raw bez ryżu ale za to z kruchymi warzywami i świeżym imbirem.
mehr …
Anmelden