Zutat: kurkumy

Pasta bezjajeczna

Pasta bezjajeczna

Pasta idealna na kanapki, czy Wielkanocne śniadanie. Tofu świetnie imituje białko, ciecierzyca – żółtko, a czarna sól nadaje charakterystycznego, jajecznego aromatu.
mehr …

Shot imbirowy

Shot imbirowy

Ten imbirowy shot ze dodatkiem świeżej pomarańczy i kurkumy wzmacnia system odpornościowy i dodaje energii. mehr …

Loco Moco

Loco Moco

Loco Moco to hawajski klasyk. A to nasza wegańska wariacja na jego temat! mehr …

Tamales

Tamales

To danie jest jedzone w całej Ameryce Południowej. Śmiało eksperymentuj z nadzieniem! mehr …

Szparagi z wegańskim sosem holenderskim

Szparagi z wegańskim sosem holenderskim

Ta pyszna wegańska przekąska może stanowić także danie główne lub jego element. Idealna na każdą okazję. Szczególnie polecamy delektować się nią w sezonie na szparagi, od połowy kwietnia do połowy lipca. mehr …

Keczup domowy

Keczup domowy

Keczup domowej roboty to zdrowsza opcja tego tradycyjnego, kupnego, ale wzbogaconego o smak polskich jabłek. Dodawaj go do swoich ulubionych burgerów, frytek i dań z grilla. mehr …

Krem z brokułów

Krem z brokułów

Kremowa zupa z brokułów z dodatkiem wędzonej papryki, koperku i prażonych ziaren słonecznika – pełna witamin, zapewniająca uczucie sytości na długo i po prostu pyszna! mehr …

Idealna tajska zupa Tom-kha

Idealna tajska zupa Tom-kha

Tom-kha to typowa tajska zupa, na bazie mleczka kokosowego. Jest pikantna, słodka i zarazem kwaśna, ze wspaniałym cytrusowym aromatem. Tutaj w wersji całkowicie wegańskiej – czyli bez sosu rybnego. mehr …

Sos Hollandaise

Sos Hollandaise

Sos Hollandaise to klasyk kuchni francuskiej ale ostatnio zyskuje coraz więcej wielbicieli również w Polsce. Tutaj w wersji wegańskiej – doskonale smakuje ze szparagami lub ziemniakami lub innymi warzywami. mehr …

Wege rosół

Wege rosół

Ten Wege rosół jest treściwy, o głębokim kolorze jak i równie głębokim smaku. Długo gotowany, pełen warzyw i aromatycznych przypraw – to prawdziwa zupa mocy. mehr …

Wegański żółty ser

Wegański żółty ser

Polecamy ten Wegański żółty ser ze względu na jego wyjątkowy serowy smak oraz idealną konsystencję sera żółtego – można go bez problemu pokroić ostrym nożem. Jest on doskonały na kanapki i do zapiekania. mehr …

Fettucine z kalafiorowym sosem Alfredo

Fettucine z kalafiorowym sosem Alfredo

Kalafiorowe Alfredo jest lekkie, łatwe i przepyszne. Lekkie, bo choć sos jest gęsty i kremowy, to nie zawiera ani grama tłuszczu. Łatwe, bo wystarczy wszystkie składniki zblendować, zaś przygotowanie dania zajmie mniej więcej tyle czasu, co ugotowanie kalafiora i makaronu. mehr …

Najprostsze nuggetsy z kaszy jaglanej

Najprostsze nuggetsy z kaszy jaglanej

Te Nuggetsy robi się naprawdę szybko i są bardzo proste w przygotowaniu. Są idealną bazą do obiadu, pomysłem na zdrowy fast food (np. jaglane nuggetsy plus pieczone frytki), dodatkiem do tortilli czy na kanapkę. mehr …

Idealny wegański omlet

Idealny wegański omlet

Ten Idealny wegański omlet to doskonała propozycja na śniadanie lub lunch. Dzięki zawartości tofu jest bogaty w białko a do tego bezglutenowy. mehr …

Lasagne

Lasagne

Lasagne jest klasykiem włoskiej kuchni i pasuje prawie na każdą okazję. Ten przepis jest jednym z najlepszych, jeśli chodzi o wegańskie lasagne. mehr …

Quiche-muffinki

Quiche-muffinki

Te Quiche-muffinki z wegańskim serem są cudownie kremowe jak quiche i poręczne, gdyż wielkości małych torcików: doskonałe jako przekąska lub przystawka. mehr …

Ziemniaki po indyjsku

Ziemniaki po indyjsku

Ten przepis na ziemniaki po indyjsku nadaje dobrze znanej potrawie egzotyczny akcent, dzięki przyprawom indyjskim i papryczce chili. mehr …

Tofucznica

Tofucznica

Wegańska Tofucznica jest myląco podobną alternatywą dla jajecznicy. Zapewniamy tutaj przepis, dzięki któremu jej przygotowanie jest bardzo proste. mehr …

Anmelden

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa