Zutat: mleka kokosowego

Mazurek (nie tylko) wielkanocny

Mazurek (nie tylko) wielkanocny

Klasyk wielkanocnego stołu w roślinnym wydaniu. Czekoladowy i orzechowy krem cudownie komponują się z kruchym spodem. Ten wypiek możesz z powodzeniem przygotować nie tylko na święta. mehr …

Tofurnik dyniowy

Tofurnik dyniowy

Dynia – królowa jesieni, w wydaniu na słodko. Tofurnik z jej dodatkiem kusi przepięknym kolorem i oryginalnym, lekko korzennym smakiem. mehr …

Koktajl „Lawa”

Koktajl „Lawa”

Wszystkie wyspy hawajskie są pochodzenia wulkanicznego. Świecąca lawa w tym klasycznym hawajskim koktajlu na szczęście składa się tylko z pysznych truskawek. mehr …

Espresso shake z białą czekoladą

Espresso shake z białą czekoladą

Ten Espresso shake z białą czekoladą jest aksamitnie kremowe i przyjemnie słodkie oraz zapewnia wyjątkowe orzeźwienie. Co więcej, pasuje doskonale zarówno do normalnej kawy, jak i zbożowej czy łubinowej. mehr …

Orzechowe lody z orzechowymi chrupkami

Orzechowe lody z orzechowymi chrupkami

Te proste wegańskie lody zrobisz bez potrzeby użycia maszynki do lodów. Ich sekret tkwi w tłustym mleku kokosowym i maśle orzechowym, a całości dopełniają słodko-słone fistaszkowe chrupki – po prostu pycha! mehr …

Pudding z tapioki i z mango

Pudding z tapioki i z mango

Oto przepis na najlepszy kremowy pudding z tapioki. Sekretem jego wyjątkowego smaku jest połączenie delikatnego kokosa z wyrazistym słodkim mango, jednym słowem – zdrowy, szybki i pyszny deser. mehr …

Koktajl jagodowy z wanilią

Koktajl jagodowy z wanilią

Ten pyszny Koktajl jagodowy z wanilią to szybki i prosty deser lub śniadanie w upalne dni i nie tylko. Co więcej, zawarte w nim mleko kokosowe sprawia, że napój jest sycący, a czarne jagody zapewniają sporą dawkę witamin – to jedne z najzdrowszych owoców. mehr …

Bita śmietana z mleka kokosowego

Bita śmietana z mleka kokosowego

Proponujemy przepis na bitą śmietanę na bazie mleczka kokosowego. Przekonaj się, że zrobienie wegańskiej bitej śmietany, jest równie proste jak tej tradycyjnej. mehr …

Wegański miodownik

Wegański miodownik

Miodownik czyli tradycyjne ciasto na święta – tutaj w wersji wegańskiej. Ciasto to składa się z kruchych blatów ciasta przełożonych masą budyniową, do tego koniecznie daktyle, czekolada i orzeszki ziemne – wyborny deser na niejedną wyjątkową okazję. mehr …

Idealna tajska zupa Tom-kha

Idealna tajska zupa Tom-kha

Tom-kha to typowa tajska zupa, na bazie mleczka kokosowego. Jest pikantna, słodka i zarazem kwaśna, ze wspaniałym cytrusowym aromatem. Tutaj w wersji całkowicie wegańskiej – czyli bez sosu rybnego. mehr …

Botwinka z mlekiem kokosowym

Botwinka z mlekiem kokosowym

Ta buraczana zupa jest pełna kawałków słodkich warzyw oraz orzechowych liści botwiny w pięknym, żywo różowym kolorze. Połączenie buraka i kokosa to strzał w dziesiątkę – wspaniale się uzupełniają: ten pierwszy jest słodko-winny, a ten drugi łagodny i delikatny. mehr …

Limonkowy sernik z nerkowców

Limonkowy sernik z nerkowców

Ten Limonkowy sernik z nerkowców nie zawiera cukru, poza tym naturalnym z owoców. Dlatego jest on zdrowszy i ma lekko słodkawą nutę. Limonkowo-waniliowa masa ciekawie kontrastuje z lekko słodkim daktylowym spodem. mehr …

Najłatwiejsza zupa-krem curry

Najłatwiejsza zupa-krem curry

Ta zupa-krem to doskonała propozycja na zimny wieczór, gdy potrzebujemy zrobić coś rozgrzewającego i sycącego, a do tego szybko. Jej wyjątkowy smak i łatwość przygotowania Cię zachwyci. mehr …

Zupa dyniowa

Zupa dyniowa

Dynia jest coraz bardziej popularnym warzywem o różnorodnym zastosowaniu – można z niej zrobić np. tą pełną smaku i aromatu wegańską Zupę dyniową. mehr …

Anmelden

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa