Zutat: mleka roślinnego

Piernik

Piernik

Klasyczny, niezwykle aromatyczny, świąteczny piernik w roślinnej odsłonie, która niczym nie ustępuje wersji klasycznej. mehr …

Pudding chlebowy

Pudding chlebowy

Ten klasyczny estoński deser smakuje na ciepło i na zimno i może być przygotowany również z mrożonymi owocami. mehr …

Sznycle z bakłażana

Sznycle z bakłażana

Sznycle z bakłażana to szybki i prosty przepis na przygotowanie tego warzywa. Smaczny i chrupiący sznycel z bakłażana nadaje się idealnie na obiad. mehr …

Tosty francuskie

Tosty francuskie

Tosty francuskie w wersji wegańskiej to super pomysł na słodkie weekendowe śniadanie dla dwojga. Ich smak podkreślą świeże owoce i posypka z cukru pudru. mehr …

Mac & cheese z dyni

Mac & cheese z dyni

Mac & cheese to słynna amerykańska potrawa w tradycyjnej wersji opierająca się o ciągnący ser żółty. W naszej wegańskiej wersji ser przygotowany jest z musu dyniowego. mehr …

Caffè Mocca

Caffè Mocca

Ta czekoladowo-kremowa, wegańska Mocca Latte to doskonały wybór na chłodne dni i wieczory – przyjemnie rozgrzewa i dzięki swojemu wyjątkowemu smakowi i aromatowi poprawia nastrój. mehr …

Jaglanka z owocami

Jaglanka z owocami

Taka jaglanka to jedno z prostszych śniadań. Poza tym jest zdrowa i przepyszna, a zawarta w niej kasza jaglana ma lekko słodki smak co doskonale komponuje się z owocami. Możesz dodać do niej dowolne świeże owoce lub suszone owoce i orzechy, w zależności od sezonu. mehr …

Zielony budyń jaglany

Zielony budyń jaglany

Oto przepis na wyjątkowy budyń z kaszy jaglanej – pełen zieleni i smaku. Kremowe awokado, mięta i bogata w żelazo i chlorofil chlorella. Idealnie komponuje się z figami, malinami i jeżynami. mehr …

Wegański tort kawowy z wiśniami

Wegański tort kawowy z wiśniami

Delikatny tort dla wielbicieli kawy – z wiśniami i lekkim kremem z nerkowców. Doskonale smakuje i efektownie wygląda – idealny na rodzinne i przyjacielskie spotkania. mehr …

Wegański sernik jogurtowy

Wegański sernik jogurtowy

Delikatny, aksamitny jagielnik jogurtowy na owsiano-daktylowym spodzie i z polewą z dżemu malinowego. Nowa odsłona roślinnego sernika z kaszy jaglanej. mehr …

Makowiec tradycyjny

Makowiec tradycyjny

Pora na szczyptę tradycji – Makowiec tradycyjny. Wilgotne drożdżowe ciasto, mnóstwo słodkiego maku oraz gruba warstwa białego lukru. Oczywiście masa makowa musi być prawdziwie domowa i pełna najlepszych dodatków. mehr …

Wegańska panna cotta

Wegańska panna cotta

Panna cotta to delikatny włoski deser – tutaj w wersji jeszcze lżejszej bo wegańskiej. Wbrew pozorom to bardzo prosty deser, który wyczarujesz z niewielkiej liczby składników. mehr …

Wegański sos serowy

Wegański sos serowy

Ten Wegański sos serowy to strzał w dziesiątkę – zachwyca prawdziwie serowym smakiem i mnogością zastosowań. Wyśmienicie pasuje do wszelkich potraw makaronowych, pizzy, zapiekanek, wegeburgerów czy po prostu jako serowy sos do nachos. mehr …

Chałka drożdżowa

Chałka drożdżowa

Oto przepis na proste i słodkie ciasto drożdżowe – zrobisz je bez użycia mleka czy jajek. Z takiego ciasta możesz upiec właśnie chałkę, bułeczki lub inne wybrane wypieki. mehr …

Wegański twarożek

Wegański twarożek

Nie wyobrażasz sobie śniadania bez twarożku? Proponujemy przepis na Wegański twarożek z orzechów nerkowca, który w smaku łudząco przypomina konwencjonalny serek wiejski. Jego sekret tkwi w dodaniu płatków drożdżowych i garści świeżych ziół. mehr …

Marchewkowe kulki mocy

Marchewkowe kulki mocy

To propozycja ciasta marchewkowego w wersji raw, czyli bez pieczenia. Nie ma w nim również cukru ani mąki. Tutaj w postaci kulek mocy, które dodadzą energii i pozostawią na długo miły smak w ustach. A co więcej – przygotowuje się je w zaledwie kilka minut. mehr …

Owsianka z masłem orzechowym

Owsianka z masłem orzechowym

Ta owsianka z pewnością nie ma nic wspólnego z nudną, mdłą owsianą papką. Przede wszystkim smakuje ona pysznie orzechowo i można ją urozmaicić ulubionymi owocami lub konfiturą – to doskonała propozycja na zdrowe i pożywne śniadanie. mehr …

Fettucine z kalafiorowym sosem Alfredo

Fettucine z kalafiorowym sosem Alfredo

Kalafiorowe Alfredo jest lekkie, łatwe i przepyszne. Lekkie, bo choć sos jest gęsty i kremowy, to nie zawiera ani grama tłuszczu. Łatwe, bo wystarczy wszystkie składniki zblendować, zaś przygotowanie dania zajmie mniej więcej tyle czasu, co ugotowanie kalafiora i makaronu. mehr …

Idealny wegański omlet

Idealny wegański omlet

Ten Idealny wegański omlet to doskonała propozycja na śniadanie lub lunch. Dzięki zawartości tofu jest bogaty w białko a do tego bezglutenowy. mehr …

Ser z orzechów nerkowca

Ser z orzechów nerkowca

Ten Ser z orzechów nerkowca jest szczególnie warty polecenia: ma przyjemnie miękką, kremową konsystencję przy czym jest na tyle twardy by kroić go nożem. mehr …

Quiche-muffinki

Quiche-muffinki

Te Quiche-muffinki z wegańskim serem są cudownie kremowe jak quiche i poręczne, gdyż wielkości małych torcików: doskonałe jako przekąska lub przystawka. mehr …

Pumpkin Spice Latte

Pumpkin Spice Latte

Pumpkin-Spice Latte zawiera rozgrzewające przyprawy, dlatego jest szczególnie polecane w zimowe dni – przekonaj się jak szybko i łatwo można je zrobić. mehr …

Dołącz już teraz

Zapisz się

Dołącz już teraz

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa