Zutat: octu ryżowego

Sałatka sushi

Sałatka sushi

Ten przepis na sałatkę sushi jest bardzo łatwy do wykonania. Doskonałe danie na letnią przekąskę! mehr …

Sos orzechowo-sezamowy

Sos orzechowo-sezamowy

Ten dressing orzechowo-sezamowy jest bardzo uniwersalny, nadaje się zarówno jako dressing do sałatek, jako marynata do tofu, jak i dip do świeżych warzyw.
mehr …

Spring rolls

Spring rolls

Delikatne wstążki makaronowe, świeże warzywa, aromatyczne grzyby, nadzwyczaj odżywcze glony i zdecydowany smak mięty, a to wszystko zawinięte w papier ryżowy. Spring rolls – bo o nich mowa – łączą w sobie lekkość i delikatność z niezwykłym bogactwem smaków. Słodko-ostry sos nadaje im dodatkowego charakteru i sprawia, że trudno się im oprzeć. mehr …

Tofu po syczuańsku

Tofu po syczuańsku

Ognista, aromatyczna i kolorowa – taka jest kuchnia syczuańska. Przepis na Tofu po syczuańsku to z pewnością doskonały wybór dla miłośników egzotycznych i rozgrzewających potraw. mehr …

Ramen z grzybami leśnymi

Ramen z grzybami leśnymi

To azjatyckie danie łączy wyjątkowy smak leśnych grzybów i jarmużu ze słodkością pieczonej dyni. Całość zalana ciepłym, aromatycznym bulionem z wodorostów i uzupełniona o japoński makaron udon. mehr …

Pikantna surówka z ogórka

Pikantna surówka z ogórka

Może masz ochotę na surówkę z ogórka w stylu tajskim – jest orzeźwiająca i lekko pikantna. Co więcej, łatwa i szybka w przygotowaniu, a do tego niezwykle smaczna. mehr …

Dołącz już teraz

Zapisz się

Dołącz już teraz

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa