Ta zdrowa wersja klasycznego sosu, o niezwykle kremowej konsystencji i cudownym aromacie, doskonale komponuje się ze świeżymi sałatami. mehr …
Ta zdrowa wersja klasycznego sosu, o niezwykle kremowej konsystencji i cudownym aromacie, doskonale komponuje się ze świeżymi sałatami. mehr …
Te pyszne bułeczki ze słodkich ziemniaków idealnie sprawdzą się do burgerów. Mają piękny kolor i znakomicie smakują. mehr …
Prosty przepis na klasyczne, puszyste i wilgotne ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką. Najlepiej smakuje jeszcze lekko ciepłe. mehr …
Tort Sachera to specjalność kuchni wiedeńskiej. Ciasto z tego ciasta można również wykorzystać do przygotowania muffinów lub jako baza do innych ciast. mehr …
Sos uniwersalny – znakomicie pasuje do wielu potraw domowej kuchni. mehr …
Ta cebulowa tarta jest klasyczną walijską potrawą w stylu „comfort food”. Może być spożywany jako danie główne lub dodatek do
innych dań.
mehr …
Nasz przepis na wegańskie jagodzianki to świetna alternatywa dla tradycyjnych słodkich drożdżówek. Są proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. mehr …
Bananowe, puchate donuty z polewą czekoladową i wiórkami kokosa to idealny deser dla łasuchów! Świetna propozycja na Tłusty Czwartek mehr …
Delikatny tort dla wielbicieli kawy – z wiśniami i lekkim kremem z nerkowców. Doskonale smakuje i efektownie wygląda – idealny na rodzinne i przyjacielskie spotkania. mehr …
Miodownik czyli tradycyjne ciasto na święta – tutaj w wersji wegańskiej. Ciasto to składa się z kruchych blatów ciasta przełożonych masą budyniową, do tego koniecznie daktyle, czekolada i orzeszki ziemne – wyborny deser na niejedną wyjątkową okazję. mehr …
Ten Wegański sos serowy to strzał w dziesiątkę – zachwyca prawdziwie serowym smakiem i mnogością zastosowań. Wyśmienicie pasuje do wszelkich potraw makaronowych, pizzy, zapiekanek, wegeburgerów czy po prostu jako serowy sos do nachos. mehr …
Ognista, aromatyczna i kolorowa – taka jest kuchnia syczuańska. Przepis na Tofu po syczuańsku to z pewnością doskonały wybór dla miłośników egzotycznych i rozgrzewających potraw. mehr …
To azjatyckie danie łączy wyjątkowy smak leśnych grzybów i jarmużu ze słodkością pieczonej dyni. Całość zalana ciepłym, aromatycznym bulionem z wodorostów i uzupełniona o japoński makaron udon. mehr …
Ta pożywna Zapiekanka ziemniaczana z brukselką i rozmarynową posypką smakuje wyjątkowo i aromatycznie. Stanowi doskonałe danie samo w sobie lub może być ciekawym dodatkiem do dania głównego. mehr …
To przepis na wyjątkowy żurek bo z pieczonym jabłkiem natartym ziołami. Co więcej: w tej zupie poczujesz moc zakwasu, ostrość chrzanu, surowość czosnku i esencjonalność majeranku – po prostu pycha. mehr …
Ten Koperkowy pasztet wegański z białej kaszy gryczanej i selera jest mocno ziołowy, ale delikatny w smaku. Wspaniale będzie się komponował z ostrą rzeżuchą czy chrzanem, a także musztardą. mehr …
Doskonała i zdrowa alternatywa dla zwykłej śmietany – z tą aksamitnie kremową śmietaną migdałową możesz z powodzeniem zagęścić sosy jak i zupy. mehr …
Ten Ser z orzechów nerkowca jest szczególnie warty polecenia: ma przyjemnie miękką, kremową konsystencję przy czym jest na tyle twardy by kroić go nożem. mehr …
Wegańskie Chrupiące musli z bananami i cynamonem. Ten przepis doskonale urozmaici niejedno wegańskie śniadanie.
mehr …
Jeśli potrzebujesz smaczny wegański dressing, ten aromatyczny Ziołowy dressing jest w sam raz dla Ciebie. Idealny do sałatek lub jako sos np. do szparagów. mehr …
Te Frytki ze słodkich ziemniaków możesz zrobić w mgnieniu oka w piekarniku i stanowią one smaczną przekąskę lub dodatek do wielu dań.
mehr …
Ta Dojrzewająca gouda z orzechów nerkowca znakomicie nadaje się do chleba i dzięki swojemu wyjątkowemu orzechowo-słonawemu smakowi wzbogaci niejedną wegańską deskę serów. mehr …
Anmelden