Zutat: oliwy z oliwek

Pizza z patelni

Pizza z patelni

Nie potrzebujesz piekarnika, aby przygotować szybką wegańską pizzę. Możesz dodać do niej dodatki według własnego uznania. mehr …

Kolorowa sałatka z makaronem warzywnym

Kolorowa sałatka z makaronem warzywnym

Sałatka warzywna w zupełnie innej odsłonie: warzywny makaron z dressingiem ze świeżych cytryn i suszonych pomidorów dostarcza dodatkowej dawki witamin i stanowi doskonały dodatek do letnich dań! mehr …

Wegańskie Foie Gras (Faux Gras)

Wegańskie Foie Gras (Faux Gras)

Wegańskie Foie Gras (Faux Gras) to znakomity zastępnik tego francuskiego przysmaku, jest smaczny, etyczny i kremowy. Bazą do tego przepisu są pieczarki, soczewica i orzechy włoskie. mehr …

Ciasto na pizzę

Ciasto na pizzę

Najlepszy i najprostszy sposób na ciasto do pizzy, który zawsze się sprawdza. Ciasto wyrasta delikatne i chrupiące, a dodatek odpowiednich składników nadaje mu indywidualności. mehr …

Mac & cheese z dyni

Mac & cheese z dyni

Mac & cheese to słynna amerykańska potrawa w tradycyjnej wersji opierająca się o ciągnący ser żółty. W naszej wegańskiej wersji ser przygotowany jest z musu dyniowego. mehr …

Ajwar

Ajwar

Ajwar to pasta z grillowanych papryk i bakłażana pochodząca z Bałkan, popularna rownież na Węgrzech. Stanowi świetny dodatek do grilla, frytek, wegańskiego kotleta, a nawet do nachosów. mehr …

Hummus

Hummus

Hummus to wyjątkowa pasta z ciecierzycy z dodatkiem czosnku i tahini. Pochodzi z kuchni Bliskiego Wschodu – idealny jako zdrowa, pożywna i szybka przekąska. Doskonały do chleba lub jako dip do świeżych warzyw. mehr …

Leczo

Leczo

Ten przepis na wegańskie leczo to węgierski klasyk. Połączenie smaków cukinii, papryki, pomidorów i bakłażana to prawdziwa uczta dla podniebienia. Urozmaicaj tę potrawę dowolnie dodając np. pieczarki lub wędzone tofu. mehr …

Baba ghanoush

Baba ghanoush

Baba ghanoush to sztandarowe danie na bliskim Wschodzie – w postaci dipu przyrządzonego z bakłażanów, tahiny oraz wielu innych wyjątkowych i aromatycznych dodatków. Zasmakuj w orientalnej kuchni! mehr …

Pieczona brukselka z »bekonem« z kokosa

Pieczona brukselka z »bekonem« z kokosa

Ten przepis na Pieczoną brukselkę z bekonem z kokosa to wyjątkowe połączenie wędzono-słodkiego smaku z lekko słoną nutą – gwarantujemy, że już nigdy nie spojrzysz na brukselkę tak samo. mehr …

Wegańska orkiszowa pizza

Wegańska orkiszowa pizza

Ta Wegańska orkiszowa pizza jest wyśmienita. Jej spód jest cienki, a boki chrupiące, wierzch pokrywa najlepszy domowy sos pomidorowy, warzywa oraz wegański parmezan. mehr …

Sałatka z fasolki szparagowej

Sałatka z fasolki szparagowej

Zielona fasolka szparagowa, szczypiorek, do tego trochę octu, oliwy, soli i pieprzu – i już masz smaczną Sałatkę z fasolki szparagowej, idealną jako dodatek do wielu dań. mehr …

Cytrynowa marynata

Cytrynowa marynata

Owocowa, odświeżająca i przyjemnie kwaskowa: ta Cytrynowa marynata od wegańskiego kucharza Stefano Vicinoadio nada wyjątkowego smaku niejednej potrawie z grilla. mehr …

Tofu w stylu »Feta«

Tofu w stylu »Feta«

Potrzebujesz tylko trzy składniki: tofu, przyprawy i dobrą oliwę z oliwę, żeby błyskawicznie przygotować smaczne tofu o smaku sera feta. mehr …

Sałatka Tabbouleh w stylu »raw«

Sałatka Tabbouleh w stylu »raw«

Ta Sałatka Tabbouleh w stylu »Raw« z kaszą gryczaną jest interesującym urozmaiceniem w porównaniu do tej klasycznej z kaszą bulgur. Stanowi doskonałą potrawę samą w sobie lub ciekawy dodatek do wielu dań.
mehr …

Dołącz już teraz

Zapisz się

Dołącz już teraz

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa