Zutat: pieprzu

Szparagi z wegańskim sosem holenderskim

Szparagi z wegańskim sosem holenderskim

Ta pyszna wegańska przekąska może stanowić także danie główne lub jego element. Idealna na każdą okazję. Szczególnie polecamy delektować się nią w sezonie na szparagi, od połowy kwietnia do połowy lipca. mehr …

Świąteczna Zupa Grzybowa

Świąteczna Zupa Grzybowa

Zupa grzybowa to tradycyjna zupa wigilijna. Jej aromat leśnych grzybów w połączeniu z łazankami wzbogaci wyśmienitym smakiem spotkanie przy rodzinnym stole. mehr …

Grzybki marynowane

Grzybki marynowane

Marynowane grzybki to tradycyjna polska potrawa popularna na imprezach i podczas świąt Wielkanocnych i Bożego Narodzenia. Świetna przekąska z ostrym, octowym posmakiem. mehr …

Keczup domowy

Keczup domowy

Keczup domowej roboty to zdrowsza opcja tego tradycyjnego, kupnego, ale wzbogaconego o smak polskich jabłek. Dodawaj go do swoich ulubionych burgerów, frytek i dań z grilla. mehr …

Kotlety sojowe a´la soczyste steki

Kotlety sojowe a´la soczyste steki

Kotlety sojowe nie muszą być nudną, bezsmakową »tekturą«, kluczem do sukcesu jest ich właściwe przyrządzenie. Dzięki temu przepisowi smakują jak soczyste, doprawione steki i stanowią smaczne uzupełnienie wielu różnych dań. mehr …

Chipsy z jarmużu

Chipsy z jarmużu

Te chrupiące Chipsy z jarmużu stanowią świetną i zdrową alternatywę dla konwencjonalnych chipsów. Taka przekąska umili niejeden filmowy wieczór lub niejedną imprezę ze znajomymi. mehr …

Zapiekanka ziemniaczana z brukselką

Zapiekanka ziemniaczana z brukselką

Ta pożywna Zapiekanka ziemniaczana z brukselką i rozmarynową posypką smakuje wyjątkowo i aromatycznie. Stanowi doskonałe danie samo w sobie lub może być ciekawym dodatkiem do dania głównego. mehr …

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku to jedno z ponadczasowych dań kuchni polskiej – tutaj w wersji wegańskiej i bezglutenowej. Aromatyczna, sycąca i zdecydowanie zdrowsza od tej z mięsną wkładką. mehr …

Żurek z pieczonym jabłkiem

Żurek z pieczonym jabłkiem

To przepis na wyjątkowy żurek bo z pieczonym jabłkiem natartym ziołami. Co więcej: w tej zupie poczujesz moc zakwasu, ostrość chrzanu, surowość czosnku i esencjonalność majeranku – po prostu pycha. mehr …

Wege rosół

Wege rosół

Ten Wege rosół jest treściwy, o głębokim kolorze jak i równie głębokim smaku. Długo gotowany, pełen warzyw i aromatycznych przypraw – to prawdziwa zupa mocy. mehr …

Paprykarz warzywny

Paprykarz warzywny

Kolejny klasyk polskiej kuchni to Paprykarz warzywny – jego sekret tkwi w niezwykle zdrowej kaszy jaglanej. Nadaje się doskonale jako przystawka lub w postaci pasty do chleba. mehr …

Orzechowa pieczeń

Orzechowa pieczeń

Ta Orzechowa pieczeń z kasztanami, orzechami i grzybami szczególnie polecana do świątecznego obiadu, jest zaskakująco łatwa w przygotowaniu.
mehr …

Pumpkin Spice Latte

Pumpkin Spice Latte

Pumpkin-Spice Latte zawiera rozgrzewające przyprawy, dlatego jest szczególnie polecane w zimowe dni – przekonaj się jak szybko i łatwo można je zrobić. mehr …

Dołącz już teraz

Zapisz się

Dołącz już teraz

Adres

Fundacja Alberta Schweitzera
ul. Królowej Aldony 11 m. 4
03-928 Warszawa