Ekspresowy przepis na oponki serowe, oczywiście w 100% wegańskie. Do ich przygotowania potrzebujesz jedynie kilku podstawowych składników i odrobinę wolnego czasu. mehr …
Ekspresowy przepis na oponki serowe, oczywiście w 100% wegańskie. Do ich przygotowania potrzebujesz jedynie kilku podstawowych składników i odrobinę wolnego czasu. mehr …
Pasta idealna na kanapki, czy Wielkanocne śniadanie. Tofu świetnie imituje białko, ciecierzyca – żółtko, a czarna sól nadaje charakterystycznego, jajecznego aromatu.
mehr …
Pyszne, puszyste, sycące i bezglutenowe pancakes, które kryją w sobie sporą porcję białka. mehr …
Te lekko pikantne szaszłyki satay doskonale nadadzą się na grilla w ciepłe dni, ale można je również z powodzeniem przygotować na patelni. mehr …
To wegańska wersja tradycyjnego dania kuchni niemieckiej, a dokładniej pochodzącego jeszcze z Prus Wschodnich. Nazwa klopsów pochodzi z histrorycznego miasta Królewiec (dzisiaj Kalinigrad). mehr …
Proponujemy Wegański sernik po wiedeńsku – w nowej wersji bo zrobiony z tofu i kaszy jaglanej, tradycyjny bo z rodzynkami i polany czekoladą. Doskonały deser na niejedną bardziej lub mniej uroczystą okazję. mehr …
Ognista, aromatyczna i kolorowa – taka jest kuchnia syczuańska. Przepis na Tofu po syczuańsku to z pewnością doskonały wybór dla miłośników egzotycznych i rozgrzewających potraw. mehr …
Pad thai to jedno z najpopularniejszych dań w Tajlandii – idealne połączenie smaków: słodkiego, kwaśnego i pikantnego. Stopień ostrości i dodatki zależą od Ciebie – tutaj w ciekawej wersji z tofu i szpinakiem. mehr …
Proponujemy przepis na brokułowe kotleciki, które są wręcz stworzone do wegańskich burgerów. Na ciepło, w połączeniu z sałatą, świeżymi kiełkami i kremowymi sosami, w pełnoziarnistej bule z pewnością poprawią nastrój w niejeden chłodny, pochmurny dzień. A co więcej – te burgery to świetne źródło białka, wapnia i żelaza! mehr …
Anmelden