Klopsiki z tofu
Porcje Czas przygotowania
3porcje 20minut
Porcje Czas przygotowania
3porcje 20minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę, przełóż do miski, lekko posól.
  2. Do tej samej miski pokrusz tofu wędzone i naturalne. Dodaj też pokrojone drobno suszone pomidory, masło orzechowe, zioła prowansalskie, sos sojowy oraz bułkę tartą. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj, do powstanie zwartej masy. Jeśli masa będzie za sucha dodaj odrobinę zimnej wody. Możesz też doprawić do smaku.
  3. Z powstałej masy formuj klopsiki o średnicy ok 3 cm.
  4. Klopsiki smaż na rozgrzanym oleju do zbrązowienia się z każdej strony.
  5. Można podawać z makaronem i sosem pomidorowym lub z ziemniakami i surówką.